Project   

Wandelroutes in Utrecht Oost

A
Geplaatst op 6 januari 21, 09:50 uur

Er zijn diverse wandelroutes in Oost en hier wordt volop gebruik van gemaakt. Omdat vanwege corona buiten wandelen het enige is wat we buiten gewoon kunnen doen en omdat het supergezond is!

De negen routes van Netwerk Groen Oost
Bewonersinitiatief Netwerk Groen Oost heeft negen routes gemaakt langs de vele, soms goed verborgen, groene plekjes van Oost. Je komt langs alle prachtige parken, verstopte hofjes, schitterende binnenpleinen, uitbundige moestuinen en woeste natuurgebieden, waarvan vele door bewoners zelf worden onderhouden, op zich al een reden om eens te gaan kijken. Check de routes via www.groenoost.net/wandelroutes.

“Utrecht Science Park (r)hondje”
Sinds december 2020 ligt op het Utrecht Science Park (USP) een 4km lange route in de vorm van een hond: het “Utrecht Science Park (r)hondje”. Deze route is er speciaal voor diereigenaren, mensen die noodzakelijkerwijs aan het werk zijn op het USP en familie van patiënten van het UMC Utrecht. Het enige wat je hoeft te doen is de straatstickers te volgen. Meer informatie vind je via deze link.

Zonnen en Sterren wandeling
Er bestaat ook een Zonnen en Sterrenwandeling, gemaakt door kinderopvangorganisatie Ludens. Langs zonnen en sterren - en langs Sonnenborgh. Tijdens de wandeling ga je op zoek naar zonnen en sterren. Die zijn namelijk overal in de stad te vinden! Onderweg ontdek je geheime tuinen, loop je over echte spoorrails en aai je een enorme hond van brons (als je durft). Downloaden kan hier.

Oostkrant - wandelingroute met Podcast
De Oostkrant bezocht vele, vaak goed verborgen plekjes in Oost om bijzondere buurtverhalen op te tekenen. Langs de tien mooiste maakten ze een wandelroute. Een groen ommetje door Oost met een lengte van tien kilometer, ongeveer twee uur lopen. Op de website vind je de routekaart  en het GPX bestand voor je navigatiesysteem. Er is ook een versie (de blauwe route) die geschikt is voor rolstoel en kinderwagen, inclusief bijbehorende kaart en GPX bestand.

Avondvierdaagse vanaf de Koningsweg
Ten behoeve van de jaarlijkse Avondvierdaagse is een aantal routes uitgestippeld. Scholen, verenigingen en individuen kunnen zich elk jaar voor de Avondvierdaagse opgeven. De routes vanaf de Koningsweg staan op deze website.

Herdenkingswandeling door Oost
Saskia Driesen, lid van het Utrechtse 4 mei comité, heeft als alternatief een ommetje uitgestippeld langs alle monumenten, oorlogsgraven en memorabele plekken die verband houden met de tweede wereldoorlog in Oost. Het ommetje is 5,5 km lang en start bij koffiehuis Broodnodig Op ’t Spoor aan de Burgemeester Reigerstraat. Klik hier voor meer informatie.