Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 12 april 2024, 00:00 uur
Illustration

Een nieuw initiatief: Het HB-café voor ouders van Hoogbegaafden. Judy Klomp zegt hierover: "We starten het HB-netwerkcafé oost Utrecht omdat wij daar zelf heel blij van worden. Zodat we onze kennis kunnen delen en samen kunnen uitwisselen. Ouders doorlopen vaak in hun eentje een heel proces om te zorgen dat hun kind goed terechtkomt als het is vastgelopen in het reguliere onderwijs, uitvalt op school of de wachtlijst staat voor passend onderwijs. Zij  kunnen zich behoorlijk alleen, onbegrepen of onzeker voelen. Laagdrempelig contact met andere ouders kan helpen bij het normaliseren en de-medicaliseren van hoogbegaafdheid en andere neurodiversiteiten en vermindert stress en eenzaamheid".

Boeken over? Sponsor het goede doel door in de komende weken je boeken te doneren aan de Boekenbeurs Utrecht. De goede doelen zijn al bekend: De Geheime Schrijfschool en Stichting Durf te Dromen. En wil je zelf mooie boeken scoren? De boekenbeurs (het is dit jaar de 25e editie) wordt gehouden op woensdagavond 8 mei en donderdag 9 mei de hele dag bij het Oude Tolhuys. 

Training digitale weerbaarheid voor ouderen. Tegenwoordig moeten steeds meer zaken online geregeld worden. Dat is enerzijds handig en snel, maar aan de andere kant kan niet iedereen de ontwikkelingen online goed kan volgen (logisch, want dat gaat in een rap tempo) en wat is online veilig? Daarom organiseren de politie en de gemeente Utrecht samen een training digitale weerbaarheid in de huiskamer van de Kwekerij. Ken je ouderen voor wie deze training interessant kan zijn, attendeer hen dan op deze training!

In de aanloop naar een gasvrije toekomst zijn er plenty mogelijkheden om je te laten voorlichten en ál je vragen te stellen, over energie, isoleren, zonnepanelen, enzovoort. We brengen ze regelmatig onder je aandacht.

Wandelingen door de wijk: we hebben wel acht tot tien wandelgroepen op ons platform staan. Een goede manier om in beweging te komen en in vorm te zijn of blijven. Daarnaast zijn er ook regelmatig wandelingen door de wijk en natuur. Denk bijvoorbeeld aan de Wandeling Fort de Bilt en Bloeyendael op 17 april.  Of wat dacht je van een dialoogwandeling 'Macht en Onmacht' op zondag 18 april?

Het eerste van de vier concerten in de buitenlucht, op het plein van De Wilg, staat in het teken van Echte Liefde. Mary Lou & de baliekluivers bezingen de echte liefde met veel enthousiasme. Thee en iets lekkers erbij zijn gratis, koffie neem je zelf mee.

Je leest hierover en meer in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Veel leesplezier!
Het Oost voor Elkaar team

Deel dit: