Bericht

Energiecafé: Utrecht Oost aardgas vrij, collectieve inkoop 23 mei

Geplaatst op 16 mei 2024, 10:12 uur
Illustration

De gemeente Utrecht wil het plan voor Utrecht Oost aardgas vrij in 2026 klaar hebben, uitvoering 2034 af. Dit plan kun je de komende anderhalf jaar gewoon afwachten. Ook kun je nog 8 jaar een hoge energie rekening accepteren. Of je kunt zelf de verduurzaming oppakken: isoleren van muren, vloer en dak, plaatsen van goed isolerend glas, zonnepanelen, warmtepomp. 

Oost voor Elkaar pakt de uitdaging op en heeft een Energieteam samengesteld. Inhoudelijk en procesmatig ondersteund door Energie-U. We starten met vier energiecafé's waarin we informatie delen, hulp aanbieden en samen met belangstellende groepen bewoners een plan maken.

In dit 1e energiecafé van Oost voor Elkaar gaan we na een korte introductie van het E-team en de het plan van de gemeente Utrecht Oost aardgasvrij in 2034 aan de slag. Tijdens de kennismaking leren we de aanwezigen en de duurzaamheid van hun huis kennen. Ook onderzoeken we wat bewoners als eerste willen aanpakken. Aan de hand van de kennismaking vormen de deelnemers zelf een groepje en bespreken onder begeleiding wat ze willen bereiken. Hierbij bieden we steun o.a. via de collectieve inkoop en de workshops op www.energie-U.nl

Volgende energiecafé’s Oost voor Elkaar

Woensdag 5 juni (thema: houd je huis koel)
Donderdag 18 juni (thema: Pak aan die zonnestroom!)
Dinsdag 2 juli (thema: Energiesubsidie?)

Deel dit: