Activiteit

Energiecafé: Utrecht Oost aardgasvrij! buurtaanpak/ collectieve inkoop

donderdag 23 mei 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Het Energieteam van Oost voor Elkaar wil zoveel mogelijk bewoners van Utrecht Oost mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan het aardgasvrij maken van hun eigen buurt. Hoe kunnen bewoners zelf hun eigen woning (koop én huur) verduurzamen en  isoleren? Ook vóór 2034! Dit is het jaar dat de Wilhelminabuurt en delen van Oudwijk gasvrij moeten zijn.

1e energiecafé van Oost voor Elkaar

Deze avond gaan we na een korte introductie van het E-team en de het plan van de gemeente Utrecht Oost aardgasvrij in 2034 aan de slag. Door een kennismakingsspel leren we de aanwezigen kennen en de duurzaamheid van hun huis. Aan de hand van het spel vormen de deelnemers zelf een groepje om te bespreken wat ze zouden willen bereiken. Hierbij bieden we een steun o.a. via de collectieve inkoop en de workshops op www.energie-U.nl .  Wordt vervolgd in volgende energiecafe's

Wat willen we bereiken

Bewoners zijn geïnformeerd over de plannen van de gemeente en kunnen zelf een keuze maken over wat ze zelf al willen doen. Of de keuze kan zijn afwachten en aansluiten bij het gemeentelijke plan? Een aantal stappen kun je zelf eerder ondernemen om eerder te besparen op energiekosten. 

In diverse wijken in Utrecht is een buurtaanpak gestart waarin buurtbewoners zelf initiatief nemen om hun energiekosten terug te brengen. Voor deze buurtaanpak is een stadsbrede collectieve inkoopactie gestart waar het energieteam bij wil aansluiten. Hierin zijn geselecteerde bedrijven beschikbaar waar je zelf een offerte kunt aanvragen. Ook zijn er energie ambassadeurs die uitleg geven in workshops of individueel kunnen begeleiden.

 

Volgende energiecafé’s Oost voor Elkaar

Woensdag 5 juni (thema: houd je hoofd koel)
Donderdag 18 juni (thema: Pak aan die zonnestroom!)
Dinsdag 2 juli (thema: Energiesubsidie?)

Tijdens de energiecafé’s wordt er een centraal thema besproken en gaan groepjes een eigen verduurzamingsvraag verder uitwerken. Ook is er ruimte voor individuele vragen over verduurzaming.

Locatie
Podium Oost
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
bewoners van Utrecht Oost, speciaal Oudwijk en Wilhelminapark
Documenten
maximum aantal deelnemers
30

Aantal aangemelde deelnemers: 10

Deze mensen komen:
- Paul Seters, van
- lydia Stienstra
- Leen van der velde
- Hans Versnel
- Aline Barnhoorn
- Willem Knoop
- Pier Siebesma
- Koen Peters
- florien mooij
- Rene Hampsink

Meld je aan
Deel dit: