Wens

EXTRA Nieuwsbrief Oost voor Elkaar december 2020

Sociale samenhang
Geplaatst op 6 december 2020, 14:00 uur

December is de maand van de waardering. En die waardering is dit jaar nog meer op zijn plaats dan anders. Dit vanwege de aandacht en zorg voor elkaar in deze bizarre coronatijden waarin veel niet meer kan maar persoonlijk contact alles is.  

Deze nieuwsbrief van de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar is aanvullend op de tweewekelijkse nieuwsbrief die je krijgt als je geregistreerd staat op het digitaal platform OostvoorElkaar.nl. Tip: ben je nog geen lid van OostvoorElkaar.nl registreer je dan via deze link. Dan ontvang je vaker korte berichten over (nieuwe) initiatieven en activiteiten in de wijk.

Graag attenderen we jou in deze nieuwsbrief op:

Oost voor Elkaar Medaille met verrassing
In onze wijk zijn veel bewoners en mantelzorgers langdurig actief. Oost voor Elkaar wil deze mensen weer in het winterzonnetje zetten. Tot en met 11 december 2020 kunnen bewoners worden genomineerd voor een Oost voor Elkaar Medaille, een persoonlijk eerbetoon met aangename verrassing. Ken je iemand in de wijk die een medaille verdient? Hier lees je meer informatie.

Jubileumboek Oost
Vorige week is het prachtige jubileumboek OOST verschenen. Gemaakt ter viering van 10 jaar Oostkrant. Meer dan 170 full colour pagina’s vol buurtverhalen over Oost. Heb je je dit jaar via Oost voor Elkaar voor andere bewoners ingezet dan kun je een exemplaar van het boek van ons cadeau krijgen. Stuur even een e-mailberichtje naar info@oostvoorelkaar.nl om je interesse bij ons kenbaar te maken.

Extra hulp voor mantelzorgers
Vanwege corona is de druk op mantelzorgers in de wijk nog groter geworden. Daarom heeft de gemeente Utrecht extra professionele ondersteuning voor langdurige praktische hulp beschikbaar gesteld. Ken jij een mantelzorger in de wijk die extra ondersteuning kan gebruiken, bel (06-20932249) of mail (info@oostvoorelkaar.nl) ons dan. Dan schetsen wij graag de mogelijkheden en leggen contact met de betreffende (nieuwe) organisatie.

Cadeautjes via Utrecht Bedankt
Ook de gemeente Utrecht waardeert actieve bewoners en wel via de actie Utrecht Bedankt. Je kunt een bedankje kiezen uit aanbiedingen en cadeautjes op de website van Utrecht Bedankt. Het aanbod varieert van kaartjes voor een wedstrijd van FC Utrecht tot koffie met gebak bij een lokaal restaurant (uiteraard zodra dit weer mogelijk is). Houd de website van Utrecht Bedankt in de gaten. Let wel, op is op!

We zijn geopend en bereikbaar
Ken je iemand met informatie- of hulpvragen? Het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost is fysiek geopend op maandagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur en dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur. En op woensdag kun je van 9.30 tot 12.30 uur kennismaken met de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar en leren omgaan met het digitaal platform OostvoorElkaar.nl. Je vindt ons op deze tijdstippen bij Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148.

Overweldigd door hulpaanbod in de wijk
Wij zijn nog steeds overweldigd door het aantal bewoners dat het afgelopen jaar heeft aangeboden andere bewoners vanwege corona te willen helpen. Dat aanbod overtrof verhoudingsgewijs het aantal vragen. In totaal hebben we nu 315 informatie- en hulpvragen ontvangen, terwijl ruim 100 bewoners zich hebben gemeld om te helpen. Onze indruk is dat we samen nog veel meer voor Oost kunnen betekenen. Heb je een idee? Laat het ons weten, via 06-20932249 of mail (info@oostvoorelkaar.nl).

Mensen die deze wens delen: 1
Illustration
 
Deel dit:
Personen die deze wens delen: 1