Vacature/hulpvraag

Gezocht: ervaringsdeskundigen met familieplan

Geplaatst op 7 oktober 2023, 00:00 uur
Illustration

Een familiegroepsplan is een recht dat elke ouder heeft. Iedereen die met jeugdzorg of Wmo (persoonlijk plan) te maken krijgt, heeft recht op het maken van zo’n plan.

Ook mantelzorgers voor mensen met een chronische ziekte maken dergelijke plannen of weekschema's met alle betrokkenen. Het is een succesvolle manier om een sociaal netwerk te organiseren en jezelf te ontlasten.

Wat veel ouders of mantelzorgers vaak niet weten is dat je als ouder recht hebt op ondersteuning middels Eigen Krachtconferenties dankzij de Jeugdwet. Eigen Krachtconferenties wordt geleid door burgers. Hulp- en zorgverleners worden altijd hierbij betrokken, als zij reeds in beeld zijn.

Oost voor Elkaar is op zoek naar bewoners die positieve ervaringen hebben met het maken van Familiegroepsplannen of weekschema's, via Eigen Krachtconferenties, digitale hulpmiddelen of helemaal op eigen kracht.

Met deze ervaringsdeskundigen willen wij een wijkbijeenkomst organiseren voor bewoners die op zoek zijn naar werkwijzen om de eigen kracht te versterken.

Organisatie
Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar
Deel dit: