Project
Lopend

Onderwijs & onderzoek in de wijk; met ROC, HU en UU

Geplaatst op 1 september 2023, 00:00 uur
Illustration

MBO, HBO en universiteit zijn met steeds meer met studenten actief in de wijk. De studenten van de Universiteit Utrecht doen dit in het kader van het programma "Community Engagement'. De Hogeschool Utrecht werkt vanuit het Gezond & Wel Centrum op de Uithof en ROC Midden Nederland kan dit doen vanuit een RIF-subsidie. Ze werken in Oost samen met elkaar en met bewoners en wijkpartners.

Studenten en wijkdocenten zijn wekelijks in de wijk te vinden.

Menno de Vries is wijkdocent en community facilitator. Hij zorgt voor korte lijnen tussen de onderwijsinstellingen, bewoners en de wijkparters. Je kunt hem e-mailen: menno.devries@hu.nl.

Er lopen al diverse pilots en projecten in samenwerking met bewoners en wijkpartners. Hier houden we je steeds op de hoogte van de lopende projecten.

Lopende projecten

1) Van speeltuin naar beweegtuin (met Oost voor Elkaar)
Hoe kunnen we de speeltuinen en -plekken in Utrecht Oost omtoveren naar ook aantrekkelijke beweeg- en ontmoetingsplekken voor senioren?

2) Leefstijloket (met Oost voor Elkaar)
Preventie en gezondheid zijn belangrijk, maar hoe organiseer je dat optimaal in de wijk. In dit project wordt onderzocht en beproefd wat de meerwaarde van een Leefstijloket is.

Meer projecten volgen nog.

Deel dit: