Project

Odensehuis Andante viert 5+1-jarig jubileum

Geplaatst op 22 maart 2019, 00:00 uur
Illustration

Een kunstroute door de wijk met eigen werk van de bezoekers van het Odensehuis. Een ontmoeting met de bezoekers zelf, waar je alles mag vragen wat je nooit eerder durfde te vragen? Een workshop portret-tekenen van elkaar? Of samen een middag lijndansen? Het is slechts een greep uit een groot aantal festiviteiten die Odensehuis Andante vanaf half maart tot eind juni organiseert met als thema ‘Ontmoeting’.  

Odensehuis Andante viert haar 5+1-jarig jubileum. Odensehuis Andante is een inloophuis en ontmoetingsplek voor iedereen met (beginnende) dementie en hun naasten, sinds 2016 gevestigd in Podium Oost, op de eerste verdieping.  

Het Odensehuis viert haar jubileumfeest een jaar na het officiële 5-jarig jubileum. Tijdens de pandemie was dat immers niet mogelijk. Wel was het Odensehuis bijna altijd open als ontmoetingsplek. Maar het is méér dan dat. Ook contact met de omgeving en de buurt is een doel van het Odensehuis. Want mensen met beginnende dementie maken ook onderdeel uit van de samenleving. En daarmee kunnen zij ook laten zien wat nodig is voor een dementievriendelijke omgeving.  

Deuren en ramen open 
Wat de afgelopen twee jaar niet kon, doet het Odensehuis nu. De ramen en deuren gaan wijd open. Het is weer mogelijk om elkaar te ontmoeten, rekening houdend met een nog steeds onvoorspelbaar virus. De verschillende festiviteiten zijn soms in klein verband, waar tijd en ruimte is om elkaar echt te zien en te horen, maar er zijn ook grotere bijeenkomsten, zowel binnen als buiten, afhankelijk van het weer. Soms in de eigen ruimtes op de 1ste verdieping, soms in ruimtes van Podium Oost. 

Op de website van Odensehuis Andante staat het hele jubileumprogramma

Deel dit: