Project

Come & Eat - eten met vluchtelingen uit de noodopvang

Geplaatst op 28 februari 2022, 15:31 uur
Illustration

In het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg in Utrecht worden ca. 300 vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee het project Come & Eat. Als inwoner van Utrecht ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een eerste kennismaking met Nederlanders en hun cultuur. Inmiddels hebben we al tientallen etentjes met de bewoners van de nieuwe noodopvang plaatsgevonden. Voor eetadressen en voor gasten een verrijkende ervaring.

“Het was een leuk en ongedwongen samenzijn met twee jonge mannen, jonger dan onze kinderen. De een sprak goed Engels, de andere niet. Via het tolken van de een kwamen we toch tot mooie gesprekken. Het viel me op hoe bescheiden deze mannen waren. Ze wilden ons op geen enkele manier tot last zijn.” 

“Het was heel leuk. Het was voor mij en mijn gezin belangrijk om de taal een beetje te leren en we kunnen de Nederlandse mensen leren kennen. Hoe is hun leven? Dat helpt ons met de integratie."

Wil jij meer informatie? Bel 030-2213498. Wil je ook meedoen? Meld je aan via https://www.eetmee.nl/come-and-eat/

 

Doelgroep
Volwassenen
Deel dit: