Project

Kunst-Kijk-Raam op Maliebaan

Geplaatst op 6 januari 2022, 09:49 uur
Illustration

Het Kunst-Kijk-Raam is een initiatief van bewoonster Liesbeth Heikens, woonachtig op de Maliebaan 52-A. Voor haar huiskamerraam hangt zij zelfgemaakte tekeningen en schilderijen. Deze worden regelmatig vervangen en dat is steeds een aangename verrassing voor de vaste voorbijgangers. Liesbeth is begonnen met haar expositie tijdens corona en omdat een bezoek aan musea niet mogelijk was en nog steeds niet is.

Liesbeth Heikens deed de lerarenopleiding Tekenen en Textiel in Delft en vervolgens de eerstegraads lerarenopleiding Tekenen in Amsterdam. Daarna studeerde zij aan de Rijksacademie en werkte korte tijd in het middelbaar onderwijs. In 1986 verhuisde ze naar de Verenigde Staten waar zij 23 jaar woonde. In San Francisco werkte zij acht jaar als textielontwerpster.

Haar schilderstijl veranderde in de loop der jaren van uitbundig-expressief naar een rustiger en meer ingetogen stijl met een herkenbaar eigen vlakverdeling en sterk kleurgebruik. Ze heeft diverse opdrachten en tentoonstellingen op haar naam staan. 

Klik voor meer informatie op onderstaande links.

Deel dit: