Project
Lopend

Wijkdagboeken Utrecht Oost; met Brigida

Geplaatst op 30 juni 2023, 15:30 uur

Kunstenares en wijkbewoonster Brigida heeft vier wijkdagboeken voor Utrecht Oost ontworpen. Deze wijkdagboeken komen op diverse plekken in de wijk te liggen, in eerste instantie bij Podium Oost en in de winkel van Brigida op de Jan van Scorelstraat 143. Bewoners kunnen in de wijkdagboeken hun eigen verhalen over de wijk optekenen. Desgewenst kunnen de wijkdagboeken worden gebracht naar bewoners die er thuis in willen schrijven. Ook wordt de dagboeken gebruikt tijdens wijk- en buurtbijeenkomsten.

De wijkdagboeken zitten in prachtige dozen (zie de foto's hieronder) met vakjes waarin ook bijzondere voorwerpen kunnen worden gestopt en geruild. Met de verhalen in de dagboeken en de voorwerpen heb je het gevoel een schatkist in handen te hebben. Diverse bewoners en vanaf september ook studenten zullen schatkistbewaarder van de wijkdagboeken zijn. Zij komen de wijkdagboeken langs brengen en ook weer ophalen.

Met de wijkdagboeken wil de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar nog meer verbindingen organiseren tussen bewoners en tussen plekken waar bewoners elkaar ontmoeten. Verbindingen die leiden tot zinvolle gesprekken en heel veel inspiratie.

Meedenken of meedoen?
Mail naar info@oostvoorelkaar.nl of bel naar 06 20932249 als je graag thuis in het wijkdagboek wilt schrijven en niet in de gelegenheid bent om langs te komen.

Deel dit: