Mabeth Ciurans

Ondernemer, en ik woon wel heel erg tegen Oost aan
Wie is Mabeth?

Ik woon met heel veel plezier in een van de kleine monumentenhuisjes in de Agnietenstraat. Naast dat ik hier woon ben ik ook meestal thuis aan het werk omdat ik ZZP'er ben en vanuit thuis vele werkzaamheden verricht zoals coachingsgesprekken en allerlei administratieve taken.


Als het weer het toelaat zit ik meestal in de tuin omgeven door de vogels en kikkers, genietend van de stilte achter de hortus van het Universiteitsmuseum.

Mijn werk en hobbies

Ik werk als mindfulness en compassie trainer in mijn eigen bedrijf Mindfulness Moves en geef al zo'n 5 jaar mindfulness trainingen bij Podium Oost op de dinsdagavond. Daarnaast geef ik ook trainingen in mindful werken voor organisaties en het bedrijfsleven.
Daarnaast ben ik ook muzikant en speel momenteel het allerliefst Cubaanse muziek.
Al ruim 20 jaar ben ik verbonden als vrijwillig tai chi instructeur, aan een grote niet-voor-profit internationale tai chi organisatie. Dus waarschijnlijk kun je wel raden dat mijn hobbies tai chi en aanverwante kunsten zijn naast het beoefenen van meditatie, musiceren, lekker wandelen in de natuur, gezellig naar de film gaan, samen koken en eten met vriendinnen, op reis gaan enz. enz. 

Mijn omgeving

De sfeer van de oude monumenten huizen, de smalle straat, de stilte en de zorg en het sociale contact wat we allemaal met en voor elkaar hebben. 
Wat ik graag zou verbeteren is dat automobilisten (met name bezoekers aan het Nijntje Museum) buiten de singels parkeren, er zachter gereden wordt door de straat en er nooit meer bussen doorheen mogen rijden omdat die scheuren veroorzaken in de muren van deze oude huisjes.

Mijn droom

Ik woon nu 9 jaar in de Agnietenstraat en nog steeds met heel veel plezier. Mijn droom zou zijn dat ook deze monumenten huisjes wat duurzamer zouden zijn, met dubbel glas, zonnepanelen etc. met behoud van het bijzondere karakter. 

Mijn expertise

Ik geloof dat we gelukkiger zijn als we zelf kunnen bijdragen aan ons eigen welzijn en kwaliteit van leven. Het ondersteunen van mensen met beoefening van mindfulness zorgt ervoor dat mensen meer veerkracht, vitaliteit en creativiteit onwikkelen. Anders leren omgaan met stress of lastige emoties. En daardoor steeds meer ontdekken wat écht belangrijk is voor ze. Op deze manier dragen ze bij aan het welzijn van henzelf en uiteindelijk ook van anderen. Wat is nou fijner om in een buurt te wonen waar mensen lekker in hun vel zitten, vreugde ervaren en met elkaar kunnen samenwerken. Ik ben er van overtuigd dat de trainingen die ik verzorg daar aan kunnen bijdragen.

Mijn mogelijkheden

Daar kan ik nu niet veel over zeggen totdat ik weet om wat voor projecten het gaat.

Relevante ervaring

Vast wel. Ik leef al heel wat jaartjes, spreek verschillende talen en vind het fijn vertoeven met mensen van verschillende culturele achtergronden, leeftijden... m.a.w. ik hou best wel van diversiteit. Ben een écht mensenmens, groot en klein. Heb gewerkt in het speeltuinwerk binnen Welzijn, in het Kinderwerk en ben ook opgeleid tot Sociaal Cultureel Werker. En er is vast meer waar ik nu niet zo 123 aan kan denken.