organisatie

NIZU | Netwerk Informele Zorg Utrecht

Non-profit, Netwerkorganisatie

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties dat in de stad Utrecht uitvoering geeft aan informele zorg. Dit is vrijwilligerswerk in de zorg. In het netwerk werken al deze initiatieven en organisaties samen met het doel de informele zorg in de stad Utrecht zo sterk mogelijk te maken en te houden. Met als uiteindelijk doel dat (hulpvragende) Utrechters zo goed mogelijk worden ondersteund.


In Utrecht Oost zijn Ester Vlaming en Cees van den Brink actief als Ambassadeur Informele Zorg. Zij zijn wegwijzer en aanspreekpunt voor vragen over informele zorg en vrijwillige ondersteuning.
Via het netwerk van het NIZU kunnen zij meedenken om ervoor te zorgen dat een hulpvraag op de juiste plek terecht komt, bij de organisatie die de best passende oplossing kan bieden. Dat kan lokaal bij een organisatie of initiatief in de wijk zijn, maar kan ook bij een organisatie zijn die stedelijk actief is en/of specialistische ondersteuning biedt.


Kijken welke ondersteuning er op informeel gebied aangeboden wordt in Oost? Kijk dan op de website van het NIZU en filter op ‘Wijk Oost’.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van NIZU | Netwerk Informele Zorg Utrecht