Organisatie

DOCK Utrecht

Non-profit

DOCK Utrecht is er voor u als bewoner. We werken graag samen met u en andere wijkpartners.


Wilt u meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij u in de buurt? Heeft u een idee voor uw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen u graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Oost zijn we actief in Buiten Wittevrouwen, Oudwijk, Abstede, Sterrenwijk, de Watervogelenbuurt, de Schildersbuurt, het Lodewijk Napoleonplantsoen en omgeving, Rijnsweerd en de omgeving van het Wihelminapark en de Rubenslaan. Ook Utrecht Science Park (De Uithof), Galgenwaard en Maarschalkerweerd horen bij de wijk.    


U komt ons tegen bij de wijkvoorzieningen, belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud. In Oost gaat het om buurtcentrum Sterrenzicht in Sterrenwijk en speeltuin De Bloesem in Oudwijk. Opening en sluiting van een aantal panden en begeleiding van vrijwilligers vallen onder onze taken. Ook verzorgen we de uitleen van sport- en spelmaterialen voor activiteiten in de wijk. Wij zijn er voor u als u met vragen zit: we kennen de buurtbewoners en de wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling.


Wij ervaren veel enthousiasme en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke ideeën. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk, ook als het gaat om vernieuwing van de wijk of buurten. Hieronder vindt u informatie over onze diensten, projecten, bewonersinitiatieven en activiteiten, nieuws uit Oost, onze locaties op de kaart en een overzicht van onze mensen.

Deel dit: