Bericht

Subsidie voor groene daken

Geplaatst op 6 juni 2024, 00:00 uur
Illustration

Groene daken isoleren het huis, houden regenwater vast en zorgen voor meer leefruimte voor insecten. De gemeente Utrecht breidt de eigen subsidieregeling hiervoor per 1 juli 2024 uit. 

Wat verandert er? 

Voor stichtingen, verenigingen en andere rechtspersonen wordt de maximale subsidie meer dan verdubbeld, tot €50.000 (voorheen maximaal €20.000). Voor U-pashouders worden de kosten voor een groenblauw dak volledig gesubsidieerd, tot de vastgestelde maximale subsidie per vierkante meter.

De subsidie aanvragen 

Bewoners kunnen de subsidie aanvragen voor een enkel dak, maar ook in een verzamelaanvraag met andere buurtbewoners. Dit kan helpen om aan de minimale vierkante meters te komen. Zo zijn er straatbewoners die allemaal hun schuurtje een groenblauw dak geven. Een kleine ingreep met grote impact voor de buurt. Bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen naast de groenblauw dak subsidie van de gemeente, ook een subsidie vanuit de provincie aanvragen. Dat maakt vergroenen extra aantrekkelijk.

Alle informatie over de subsidie is te vinden op utrecht.nl/groenblauwedaken. Hulp en ondersteuning bij een groenblauw dak vind je via Servicepunt Duurzame Daken. 

1 reactie

Henk Hendriks

do 13 juni 2024 12:23
wat een mooi bericht. In het enegergiecafe van 5 juni 'Hou je huis koel' was er ook belangstelling voor de groene daken