Bericht

Gemeenschappelijk Wonen Dag op zaterdag 20 mei 2023

Geplaatst op 8 mei 2023, 09:39 uur
Illustration

Al sinds 2009 zetten jaarlijks woongemeenschappen, die zijn aangesloten bij de Vereniging Gemeenschappelijk Wonen (voorheen LVCW) en de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen (LVGO) op de derde zaterdag van mei hun deuren open om meer zichtbaarheid te geven aan gemeenschappelijk wonen in al haar vormen. Dit jaar doen ook Ecodorpen van het Ecodorpennetwerk (GEN-NL) mee.

Iedereen is welkom op de GemeenschappelijkWonenDag die dit jaar valt op zaterdag 20 mei. De dag geeft belangstellenden de mogelijkheid een kijkje te nemen in een woongemeenschap.
Kijk voor woongemeenschappen die in 2023 meedoen, op de website van de GemeenschappelijkWonenDag. Hoe dichter bij de dag hoe langer de lijst projecten. Tot nu toe doen er o.a. 3 projecten in Utrecht mee, 1 in Bilthoven, 2 in Bunnik, 4 in Zeist, 1 in Nieuwegein en heel veel elders in het land.

Sinds 2009 zijn er steeds meer varianten van Gemeenschappelijk Wonen en Wederkerig Wonen bijgekomen. Populair zijn projecten Gestippeld Wonen, Erfdelen en Knarrenhofjes.

Relatief nieuw zijn Cirkelgroepen. Dat zijn groepjes buurtbewoners die met elkaar afspreken serieus om te kijken naar elkaar. Dit draagt bij aan het opbouwen van een veilig en zorgzaam netwerk en daarnaast doet men vooral ook leuke dingen samen. Bijvoorbeeld samen wandelen, samen hobby’s doen en op gezette tijden elkaar ergens in de buurt ontmoeten. Utrecht Oost heeft 2 van dergelijke Buurtgroepen zie https://www.wijkinformatiepuntutrecht.nl/p/77/Buurtnetwerken 

Deel dit: