Bericht

Kinderboek 'De spoken van het stadhuis'

Geplaatst op 9 mei 2022, 00:00 uur
Illustration

Op 2 juni 2022 vieren we dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Ter ere hiervan verschijnt een boek uit met twintig verhalen over Utrecht. Een boek voor kinderen van acht tot twaalf jaar, dat verbindt, informeert en amuseert. 20 schrijvers hebben een leuk of spannend verhaal geschreven over stad Utrecht. Het boek is gemaakt met partners Kiwanis Club Utrecht, Historische Vereniging Oud-Utrecht, Wijn & Stael, Het Zoudenbalchhuis, met steun van vele Utrechtse organisaties en inwoners waaronder de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar.

In het boek komen twintig onderwerpen aan bod die iets vertellen over verleden, heden en toekomst van de stad. Bijzondere gebouwen als Slot Zuylen, het voormalig oude postkantoor, het stadhuis, het Rietveld-Schröderhuis, of locaties als de Dom, de werfkelders, de Maliebaan, de watertoren in Overvecht, Fort Blauwkapel, Vredenburg en Amelisweerd. Ook de rijke sporthistorie ontbreekt niet met FC Utrecht en de Galgenwaard.

De gerenommeerde Utrechtse (kinderboeken)schrijver Koos Meinderts schreef het boek samen met 19 andere (Utrechtse) schrijvers en deed de coördinatie. Koos is onder andere winnaar van de Gouden Griffel, is bekroond met de Boekenleeuw en heeft daarnaast de Willem Wilminkprijs én de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen. Andere verhalenschrijvers zijn bijvoorbeeld Gouden Griffel winnaars Anna Woltz en Annet Schaap. De kwaliteit is verzekerd met veel bekende kinderboekenschrijvers, wel drie gouden griffel winnaars en verrassingen als cabaretier Vincent Bijlo en wetenschapsjournalist Govert Schilling. De verhalen zijn geïllustreerd door de eveneens gerenommeerde illustratrice Annette Fienieg.

Leden van de Wijkcooperatie Oost voor Elkaar kunnen een gratis exemplaar van het boek afhalen. Zodra het boek is verschenen, ontvangen zij een persoonlijke uitnodiging.

Deel dit: