Bericht

Verbouwing Podium Oost 1 juli 2022

Geplaatst op 29 april 2022, 14:18 uur
Illustration

Verbouwing Podium Oost
Het gaat eindelijk gebeuren. Na jaren intensieve voorbereiding en een paar valse starts, laat de gemeente ons weten op 1 juli daadwerkelijk te gaan starten met de grote renovatie van Podium Oost. Wanneer de werkzaamheden worden afgerond is aanzienlijk minder zeker. Veel hangt af van de beschikbaarheid van de materialen. In juni is Podium Oost nog een aantal keren te bezoeken voor culturele activiteiten.

Senioreninloop
De komende weken gaat het bestuur, in samenwerking met de gemeente, zijn uiterste best doen om in de buurt tijdelijk onderdak te vinden voor de vaste wekelijkse activiteiten van huurders. Tevens onderzoekt het de mogelijkheid om eigen sociale activiteiten als de senioreninloop en samen eten tijdelijk elders onder te brengen

Blij
“Ik ben heel blij dat de gemeente nu eindelijk een startdatum heeft genoemd”, zegt bestuurslid en voor Podium Oost projectleider Henk Mos. “Het was voor alle betrokkenen heel vervelend om niet te weten of de verbouwing echt zou doorgaan, laat staan wanneer.”

Fondsenwerving van start
Zo kon de fondsenwerving niet eerder beginnen. Daar is de startdatum voor nodig. Henk: ”Het vastgoedbedrijf van de gemeente betaalt een groot deel van de verbouwing. Daarbij gaat het vooral over de buitenmuren en vaste installaties. Voor wat we daarbinnen willen aanpassen hebben we ook belangrijke financiële steun gekregen van de afdeling welzijn. Maar dan nog is er heel veel eigen geld nodig. Denk aan een nieuwe keuken, die hard nodig is, meubilair en verlichting.”

Knaller
De programmering van eigen activiteiten ligt in de verbouwingsperiode stil. Geen reden om achterover te gaan zitten. Bestuurslid Fieke Ververgaert denkt al verder. “We zijn van plan om Podium Oost met een knaller te heropenen. Het lijkt nog ver, maar een half jaar is zo voorbij. We hebben al allerlei ideeën. Ik verklap nog niks, maar het wordt onvergetelijk.”

Deel dit: