Bericht

Wijkdebat Verkiezingswijzer 2022

Geplaatst op 13 februari 2022, 16:18 uur
Illustration

De gemeenteraadsverkiezing (16 maart 2022) komt eraan. Ter voorbereiding vindt in Utrecht Oost een wijkdebat plaats en wel op zaterdag 19 februari 2022 van 16.00 tot 18.00 uur. Tijdens het debat kun je in gesprek met gemeenteraadsleden en medebewoners. Het programma is als volgt:

- aftrap: presentatie van uitkomsten Wijkpeiling 'Hoe ervaart u Utrecht Oost?' en (aspirant)gemeenteraadsleden stellen zich kort voor
- verdieping tijdens diverse dialoogtafels, zie hieronder
- plenaire terugkoppeling

De opzet van het wijkdebat is dat bewoners en raadsleden in kleine, wisselende dialooggroepen in gesprek gaan over thema's die spelen in Oost. Denk aan wonen, openbare ruimte (verkeer en groen), invloed van bewoners op beleid (participatie), zorg en economie (winkelaanbod).  Aan het eind van de middag noemt elk van de raadsleden welke drie zaken die spelen in Oost hij/zij gaat oppakken. Die beloftes nemen we op en zenden we later uit op Podium Oost TV. 

We hebben de gemeente Utrecht gevraagd om via een loting de uitnodiging te sturen aan een aantal bewoners in Utrecht Oost. Zo hopen we op een divers publiek in de zaal. Wil je ook graag aanwezig zijn? Mail dan naar info@oostvoorelkaar.nl. Let op, we hanteren het principe VOL = VOL.

De volgende (aspirant)raadsleden hebben toegezegd:

Joost Heilbron, Partij van de Dieren
Hans Geleijns, D66
Gert Dijkstra, EenUtrecht
Mirthe Biemans, Partij van de Arbeid
Jantine Zwinkels, CDA
Ruud Maas, Volt 
Julia Kleinrensink, GroenLinks
Marijn de Pagter, VVD
Otto ter Haar, Piratenpartij
Floris Boudens, Socialisten Utrecht
Gonnie Oosterbaan, SP
Bob Lapajian, ChristenUnie

Tip: (aspirant)raadsleden worden door de Oostkrant geïnterviewd.

Deel dit: