Bericht

Zomergeluk zit in een klein hoekje!

Zomergeluk zit in een klein hoekje!
profile picture
Anja van der Aa

Iedereen denkt bij zomergeluk aan vakantie. Maar zomergeluk zit ook in een klein hoekje: iedereen kan het pakken!

Slaap met het raam open: wat is er heerlijker dan luisteren naar de vroege vogels en wakker gekriebeld worden door een ondeugende zonnestraal?

Begin de dag met positieve gedachten: blijf 's morgens nog even lekker in bed liggen en bedenk tenminste één leuk ding dat je vandaag gaat doen.

Vul je huis met fruit: leg op minstens drie schalen vers fruit: appels, kiwi's of perziken. Dat oogt kleurrijk, is gezond en nodigt uit om op te eten.

Kook eens wat anders: doe inspiratie op in een nieuw kookboek met zomerse recepten en maak eens iets heel anders.

Koud water met citroen: heb altijd een kan water in de koelkast staan met stukjes citroen erin. Gezonder en frisser kan haast niet.

Lekker luieren: breng sommige dagen lekker luierend door en doe alleen de dingen die je echt leuk vindt.

Niet praten over werk: verbied jezelf te praten over werk en vermijd mensen die nergens anders over kunnen praten.

Zoek het water op: in de buurt van water heb je altijd het gevoel dat je op vakantie bent en kom je heerlijk tot rust. Je hebt er geen eigen boot of zwembad voor nodig!

Buiten eten of lezen: geniet elk moment van de aangename temperatuurtjes! Eet wat vaker in de tuin, lees een boek in het park of ga picknicken.

Maak een ochtendwandeling: ga naar buiten in de vroege ochtend, wanneer het nog een beetje fris en heel stil is. De rust is een weldaad.

Kortom, geniet van de zomer.