Activiteit

Online dialoog: Grenzen van mantelzorg

vrijdag 18 september 2020 , 10:00 - 12:00 uur

Hoe ga jij om met je grenzen in het geven van mantelzorg? Blijf je je bewust van je grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en is er geen ruimte om stil te staan bij je grenzen? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar die van anderen? Welkom bij deze online dialoog! Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Grenzen van mantelzorg

Je bent mantelzorger geworden, maar betekent dit ook dat je alle benodigde zorg kunt en wilt geven? Hoe kun je nu een afweging maken over wat je wel en niet wilt? Wat zijn jouw grenzen in het geven van mantelzorg? Hoe ga je om met je grenzen? Bewaak je die grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en verantwoordelijkheden zonder dat je nog stil staat bij wat eerder een grens was?
Wat zijn voor jou overwegingen om grenzen te stellen aan je mantelzorg? Hoe tevreden ben je over die grenzen? Wat is je verlangen in het stellen van grenzen en wat heb je daar voor nodig?

Online mantelzorg dialogen

De mantelzorger begint vaak aan zijn of haar taak uit liefde, uit noodzaak, uit een heleboel motieven; vaak met goede moed en soms met de moed der wanhoop. Je staat er ineens voor. En dan begint vaak een lange reis, met de nodige hobbels, omwegen, verdwaald raken, het spoor weer vinden en vaak wordt de reis gaandeweg zwaarder en eenzamer. Hoe kun je dit voor zijn? Utrecht in Dialoog organiseert twee dialogen over mantelzorg om bij deze vraag stil te staan. Het is een moment van bezinning, voor even jij in de aandacht, even uitblazen. Ga in gesprek met andere mantelzorgers, deel je ervaringen en luister naar die van anderen. Deze dialogen organiseren we voor mantelzorgers en mee-organiserende zorgvragers. De tweede mantelzorg dialoog gaat over de ‘Mantelzorg delen‘ en vindt plaats op 20 november september.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: