Activiteit

HB-café voor ouders van hoogbegaafden

woensdag 15 mei 2024 , 19:00 - 21:30 uur
Illustration

HB-netwerkcafé  Oost Utrecht - Verbinden en inspireren 

Wij nemen dit initiatief omdat wij uit eigen ervaring weten hoe fijn het kan zijn om contact te hebben met andere ouders. 

En dat HB-ouders kunnen worstelen met de gevolgen van HB-kenmerken van zichzelf, hun partner en/of hun kinderen. Ook in Utrecht zijn veel kinderen die vastlopen in het reguliere onderwijs, uitvallen op school, op de wachtlijst staan voor passend onderwijs of individueel begeleid worden door o.a. buurtteam of KOOS. 

Verder weten we dat ouders vaak in hun eentje een heel proces doorlopen. Vaak is het een intensieve zoektocht op het gebied van opvoeding, school en passende begeleiding. Dit vraagt veel van ouders en zij kunnen zich behoorlijk alleen, onbegrepen of onzeker voelen. Laagdrempelig contact met andere ouders kan helpen bij het normaliseren en de-medicaliseren van hoogbegaafdheid en andere neurodiversiteiten en vermindert stress en eenzaamheid. 

We starten met HB-netwerkcafé Oost Utrecht ook omdat wij daar zelf heel blij van worden. Zodat we onze kennis delen en samen kunnen uitwisselen. Kinderen zijn gebaat bij ouders die steeds meer vanuit veerkracht en eigen regie om kunnen gaan met uitdagingen. Met ons initiatief willen we een alternatief bieden tegen de behoefte om te labelen, problematiseren, diagnosticeren of fixen van gedrag van kinderen. Zodat ouders en kinderen steeds meer kunnen doen waar hun ogen van gaan stralen.

Het HB-netwerkcafé  Oost Utrecht is voor alle ouders van hoogbegaafde kinderen uit Utrecht en omstreken. Voor ouders van kinderen in alle leeftijden. Het is ook voor ouders die (nog) niet weten of hun kind hoogbegaafd is, die aan het begin van hun zoektocht staan of die hun kind herkennen in andere neurodiversiteiten met kenmerken van autisme, dyslexie, dyscalculie, ADHD en/of hoogsensitiviteit. 

Wil je mee-dragen? Laat het ons weten.

In samenwerking met Oost voor Elkaar, Hb-netwerk Leidsche Rijn en Ouders van betekenis en Pharos.

Inloop vanaf 19:00uur. We starten om 19:30uur.

Meld je graag aan via de knop op deze webpagina (onderaan) en vermeld je e-mailadres,  dan weten we op wie we mogen rekenen.

Locatie
Podium Oost
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Ouders van of betrokkenen bij hoogbegaafde jongeren
Thema
Gezondheid / welzijnOnderwijsOntmoeting / netwerkenHoog begaafde en neuro-diverse kinderen.

Aantal aangemelde deelnemers: 12

Deze mensen komen:
- lisette Miltenburg
- Douwe Slagboom
- Eveline Braak
- Marieke Schuurman
- Rosanne Talle
- Bjorn Knetsch

Meld je aan
Deel dit: