Activiteit

Start Historische wandeling Oost

vrijdag 15 maart 2024 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Utrecht Oost een historische wandeling rijker. De wandeling is 4 kilometer. Je komt langs monumenten, parken, historische uitkijkjes en leert over de geschiedenis van Oost. Met anekdotes vertellen messing panelen over de geschiedenis van de panden en hun omgeving aan de Maliebaan en in Utrecht Oost. Op de 23 messing panelen die op eeuwenoude panden zijn aangebracht, zijn anekdotes te lezen over de geschiedenis van desbetreffende panden en hun omgeving.

De wandeling van wel 4 km laat je meevoeren naar vroegere tijden. Onderweg kom je de prachtigste historische panden en plekken met een rijke geschiedenis tegen. De meeslepende verhalen op de bijpassende messing gevelbordjes geven wandelaars een inkijkje in de lokale historie. Sterre Hijlkema van Sterre & Stad tekende voor het idee en de uitvoering, Ondernemersvereniging Het Fluwelen Handvat betaalde voor dit initiatief vanuit het Ondernemersfonds.

Op deze website kun je de verhalen lezen met uitgebreide informatie. De messing panelen vertellen de highlights van elke locatie. Elk paneel heeft een QR zodat u hier op de site makkelijk verder kunt lezen. Wij wensen u heel veel wandel plezier!

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: