Activiteit

Bosbad/Shinrin Yoku sessie

zondag 14 april 2024 , 11:00 - 14:00 uur
Illustration

Een bosbad oftewel Forest Bathing komt van het Japanse Shinrin Yoku, wat ‘weelderig verblijf onder de bomen’ betekent. Bosbaden is een beoefening waarbij je bewust een verbinding aangaat met de natuur. In deze beoefening activeer je je zintuigen en ben je op een natuurlijke manier aanwezig. Door te vertragen, verstillen en verbinden in en vooral met de natuur activeert bosbaden het zelfhelend vermogen van jouw lichaam en geest.

Bosbaden heeft geen recept voor wat je zou moeten ervaren of voelen. Alles dat op jouw pad komt mag er ook zijn. Veel mensen ervaren tijdens en na een bosbad ontspanning, energie, balans, vitaliteit, creativiteit en een diepe verbondenheid met de natuur. 

Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar door middel van diverse uitnodigingen. Met al zijn beweging, geuren, kleuren en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te maken.

Bosbaden is een bewezen methode om hartslag en bloeddruk te verlagen, stress te verminderen, het immuunsysteem te stimuleren en je algehele welzijn te verbeteren

Wat gaan we nu precies doen?
Bij een rustige plek in het groen, laten we door middel van een oefening de dagelijkse beslommeringen volledig los, activeren we de zintuigen en komen we aan op deze mooie locatie. Om vervolgens op pad te gaan, te vertragen en met diverse uitnodigingen aan de slag te gaan. Deze beoefening helpt je om weer in contact te komen met jouw lichaam, gevoelens en behoeften en daarnaast helpt het jou om jouw relatie met de natuur te versterken en verdiepen.

Even wat praktische zaken: Voor een bosbad hoef je geen bikini mee, je hoeft geen verre afstanden te wandelen. Het is niet nodig om een goede conditie te hebben. 

 

Locatie
Ridderoordse Bos in Bilthoven
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Als onderdeel van mijn verdieping in deze prachtige discipline bied ik deze bosbaden geheel gratis aan.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Illustration
 
Deel dit: