Activiteit

Maliebaan Festival

zaterdag 16 september 2023 , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

Zaterdag 16 september is de Maliebaan in Utrecht tussen het Malieblad en de Burgemeester Reigerstraat van 10.00 tot 17.00 uur autovrij! Dat biedt ruimte voor wat anders: een festival met actief programma voor jong en oud. 

Denk aan een BMX pumptrack, een Cyclefun productie met 15 funbikes, een Rijsimulator om te ervaren wat het effect van appen tijdens het rijden is, een Fiets-APK, een kinderhoek, muziek met Florian Wolff met The Green Machine en een line-up van deelauto’s en fietsen.

Programma
BMX Pumptrack (SportUtrecht)  
SportUtrecht heeft een eigen mobiele BMX-baan; een “pumptrack”.Met een BMX-fiets maken kinderen en jongeren op de pumptracks kennis met de fun-kant van fietsen én verbeteren zij hun vaardigheden. Tijdens deze eerste kennismaking met BMX-en, leer je (staand) fietsen op de BMX en snelheid maken door te ‘pumpen’. Dit onder begeleiding van een ervaren BMX-trainer en ondersteuning van een educatief medewerker.  

Rijsimulator smartphonegebruik tijdens het rijden
“Even” snel een appje sturen onder het rijden is levensgevaarlijk. De 3D-Afleiding Car laat je ervaren wat de gevaren zijn van smartphonegebruik tijdens het autorijden. Zet de VR-bril op en stap verschillende virtuele scenario’s binnen. Liever meekijken met anderen kan ook.

Muziek van Florian Wolff en The Green Machine 
Singer-songwriter Florian Wolff heeft jou nodig voor zijn optreden. Door het publiek op The Green Machine te laten rijden, wordt er elektriciteit opgewekt om al zijn spullen van stroom te voorzien. Zo kan Florian overal totaal off grid en klimaatneutraal optreden. The Green Machine is opgebouwd uit meerdere gerecyclede onderdelen, zoals een auto-accu en onderdelen van een e-bike. Florian wil het bewustzijn over klimaatverandering vergroten en mensen inspireren om de overstap naar een duurzame toekomst te maken. Ondertussen kun je ook nog eens genieten van zijn muzikale talent! 

Kinderhoek
Activiteiten voor de allerkleinsten, met onder andere sjoelen en kleurplaten.

Test het deelvervoer
Benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van deelvervoer? En of het lekker zit? Test verschillende fietsen en auto’s van TIER, Mywheels en Greenwheels.

Koffie- en smoothiefiets van de Koffiebrigade 
De hele dag de lekkerste koffie en smoothies, geschonken uit de fiets van de Koffiebrigade.

Interactief kunstwerk 
Kijk met andere ogen naar de natuur en leer bloemsoorten schilderen tijdens workshops. Verwonder jij je liever in woordkunst? Bewonder gedichten en verhalen over mobiliteit en/of schrijf er zelf een: er staan prachtige typemachines voor je klaar. Tot slot: Hoe ziet jouw droomstraat eruit? Schilder, schrijf of teken mee op het interactieve kunstwerk van 3m2.

Arthur’s Mullet Ice Cream
Arthur’s Mullet komt met een fiets volgeladen met ijs, een dansende mullet in de nek, een karaokebox, en een hele hoop gezelligheid naar het festival. Kom een ijsje eten en vraag ondertussen een hitje aan.
Pimp my bike en voorkom fietsdiefstal

Het aantal fietsdiefstallen blijft hoog, ook in Utrecht. Laat daarom gratis jouw fiets graveren. Waarom? Voor fietsendieven is een gegraveerde fiets niet aantrekkelijk en de politie kan teruggevonden gestolen fietsen zo makkelijker thuisbrengen.

Naast graveren kun je ook jouw fiets komen versieren met tape, verf, spaakkralen en meer!

Praktische info
Locatie: de Maliebaan in Utrecht, tussen het Malieblad en de Burgemeester Reigerstraat

Tijden: 10.00 - 17.00 uur

Dag: zaterdag 16 september

Toegang: gratis

Locatie
Maliebaan
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Sport / spel
Deel dit: