Activiteit

Training wandeldialoog begeleiden

zaterdag 1 juli 2023 , 10:00 - 12:00 uur
Illustration

Wil je je graag inzetten voor een gezonde en verbonden samenleving en wandeldialogen begeleiden?  Meld je dan aan voor de training wandeldialogen begeleiden op 1 juli.

Wat zijn wandeldialogen?
Met een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over een thema. Dat doen we in wandeldialogen. Tijdens deze wandeldialogen delen deelnemers ervaringen, inspireren elkaar, bespreken hun dromen en bedenken hoe ze die een stapje dichterbij kunnen brengen. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het proces.

We wandelen op verschillende plekken in Utrecht, zoals Amelisweerd. Een wandeldialoog duurt 1,5 tot 2 uur en we wandelen ongeveer 5 km.

Het uitgangspunt voor de onderwerpen in deze serie is het model van Positieve Gezondheid, waarbij gezondheid gezien wordt als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Of in onze woorden: we gaan met elkaar in gesprek over geluk, gezondheid, veerkracht en zingeving. Er is tijdens de training ook ruimte om andere ideeën uit te proberen en te experimenteren. 

Kosten
De training is gratis voor actief betrokken vrijwilligers/begeleiders bij Utrecht in Dialoog, studenten, mensen met een U-Pas en partners van Utrecht in Dialoog. Ben je nu nog niet actief, maar wil je dat wel worden, ook dan bieden we je de training gratis aan. Neem dan wel even contact met ons op om af te stemmen hoe en wat.

Ben je geen vrijwilliger, maar wil je als professional of vanuit je organisatie of initiatief deze kennis ook opdoen? Ook dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. Als je namens een organisatie deelneemt, vragen we een bijdrage van 50 euro. Neem dan contact met ons op via info@utrechtindialoog, dan kijken we wat er mogelijk is!

Locatie
StayOkay Amelisweerd
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: