Activiteit

Informatiebijeenkomst Wooncoöperaties

maandag 17 april 2023 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Wilt u meer weten over samen in een wooncoöperatie wonen in Utrecht? Op maandagavond 17 april is hierover een stedelijke bijeenkomst. U krijgt meer informatie over het starten van een wooncoöperatie, kunt vragen stellen en u kunt zich melden als geïnteresseerde voor de 1e nieuwbouwlocatie in Leidsche Rijn. Ook wethouder Dennis de Vries (wonen) is aanwezig.

Wanneer: maandag 17 april 2023
Hoe laat: 19.00 – 22.00 uur
Waar:  Hof van Cartesius
Aanmelden: mail naar wooncooperaties@utrecht.nl

Hulp bij het starten van een wooncoöperatie
In het verleden was samen in een wooncoöperatie wonen normaal, maar na de Tweede Wereldoorlog werd dit verboden. Er kwamen woningbouwverenigingen en -stichtingen voor in de plaats. De Woningwet van 2015 maakt het starten van een wooncoöperatie weer mogelijk. Toch blijkt het in de praktijk nog lastig om een wooncoöperatie te starten.

Daarom stelde de gemeente Utrecht het Actieplan Utrechtse Wooncoöperaties vast. Dit plan moet het voor groepen die een wooncoöperatie willen starten, makkelijker maken om hun project te laten slagen. Sinds 1 februari 2023 werkt de gemeente Utrecht samen met stichting !WOON en kennisnetwerk Cooplink. Startende groepen kunnen bij het steunpunt van de stichting !WOON terecht voor advies, training en coaching op maat. Ook worden de mogelijkheden onderzocht voor het gedeeltelijk financieren van wooncoöperaties.

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: