Activiteit

Startbijeenkomst Buurtclub Leefstijl (online)

maandag 11 januari 2021 , 15:00 - 17:00 uur

In het kader van het project ‘Buurtgezondheid Utrecht Oost’ worden twee leefstijlactiviteiten georganiseerd. Voorstel is om in 2021 een of twee Buurtclubs Leefstijl in Oost te starten als pilot. Op 11 januari 2021 van 15.00 tot 17.00 uur vindt de online startbijeenkomst plaats. Centrale vraag is: hoe borgen we de kwaliteit van dit initiatief in de wijk? Aanmelden kan door te mailen naar info@oostvoorelkaar.nl.

Het motto van Buurtclub Leefstijl is ‘samen gezond (ouder) worden’.  Het concept is bedacht door Jolanda Peper, actieve bewoner van stadsdorp Elsrijk. Zij heeft subsidie gekregen van een zorgverzekeraar om het concept verder te brengen.

Een Buurtclub Leefstijl bestaat uit 8 deelnemers en een trekker die woont in de buurt en een passie heeft voor een gezonde leefstijl. De deelnemers komen tweemaal per maand bijeen om samen op speelse wijze kennis te nemen van wat er mogelijk is op het gebied van gezonde leefstijl. Experts en ervaringsdeskundigen uit de wijk worden uitgenodigd voor korte presentaties of demonstraties.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de deelnemers bijvoorbeeld:

• diverse sporten of vormen van bewegen uitproberen

• gezonde en lekkere recepten uitwisselen, vragen over vitamines en diëten stellen

• ervaringen uitwisselen over zinvolle bezigheden, goed slapen en ontspannen

• meedoen aan fitnessroutes door de wijk

• samen koken en toch alleen

Marie-José Meulenbelt van Bloej in de buurt is de trekker van de eerste Buurtclub Leefstijl in Utrecht Oost.

Doelgroep
Speciaal voor senioren
Illustration
 
Deel dit: