Bericht

Verslag lerend netwerkbijeenkomst over 'Leefstijl'

Geplaatst op 15 april 2024, 00:00 uur
Illustration

Vanuit het Wijkpact 'Samen Oost' worden elk jaar vier netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor en met actieve bewoners, ondernemers, onderzoekers en professionals. Afgelopen donderdag was het thema 'Leefstijl', want er gebeurt heel veel in Utrecht Oost. 

Annette van Herk-Vemer en Sandra Muijs vertelden over Stichting De Buitenkamer waar bewoners met hun handen aan het werk kunnen gaan en 'uit hun hoofd' komen. We werden snel aan het werk gezet met een minuscuul weefgetouw. Heel leuk!

Denise Leusink en Dieke van Ewijk van de HU University of Applied Sciences Utrecht (Hogeschool Utrecht) vertelden over GezondMeNu dat de waarderende kenmerken van laagdrempelige leefstijlinitiatieven inzichtelijk maakt. Heel interessant!

Rixt Zuidema van het Leefstijlloket Oost vertelde over het recent geopende Leefstijlloket Oost. Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur in Podium Oost. Rixt kreeg veel tips om de bekendheid ervan te vergroten. Heel versterkend!

Toen kwamen de spontane pitches: de ontspannende Club Geluk van Esther-Clair, een preventieprogramma tegen alcoholverslaving in ontwikkeling vanuit Jellinek, een fotogroep voor jongeren vanuit Stichting BlauwLicht, de bijna dagelijkse inloopactiviteiten van het Odensehuis Andante voor mensen met lichte dementie en hun naasten, de trainingen van welzijnsorganisatie U Centraal, de Handwerkclub op woensdag van Marie-José Meulenbelt en de Lekker Fit Week Utrecht Oost 2024 eind mei. Over het laatste binnenkort meer.

Rode draad: meedoen in welke vorm dan ook is allemaal leefstijl! De informatie over de vele initiatieven is nog steeds erg versnipperd en meer 'gratis' aanbod is en blijft nodig om mensen erbij te halen of te houden.

Een buitengewoon inspirerende en energieke bijeenkomst. Er zijn een heleboel vervolgafspraken gemaakt en dat is altijd een goed teken.

Deel dit: