Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 29 maart 2024, 00:00 uur
Illustration

De laatste vrijdag van de maand staat zo'n acht of negen keer per jaar in het teken van het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost. Deze keer verwelkomen we Bettina van Santen die meer vertelt over de totstandkoming van de flats (en andere woningen) bij het Lodewijk Napoleonplantsoen. De toegang is gratis. We starten om precies 16:30 uur.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan zijn de rondleidingen van de Oostkrant - in samenwerking met het Gilde- ook wel wat voor je. De eerstkomende, op 7 april gaat het over de huizen van de Amsterdamse school, in Utrecht (Oost).

Het is lente en vanaf aanstaand weekend kun je elke zaterdag tussen 10 en 15 uur weer terecht bij de Koningshof voor onbespoten (seizoens)groenten en kruiden, geteeld op eigen grond. Daarnaast kun je er genieten van koffie, thee en iets lekkers erbij, ontspannen wandelen of bij de expositie meer leren over de historie van de tuindersfamiles die daar generaties lang hun gewassen verbouwden.

Bij Soup & Stories van het Simonshuis is het thema 'Hoop'. Wat is hoop? Rekenen we dan op “een goede afloop” of is hoop iets heel anders? Wat dan? Wat houdt ons op de been in spannende of donkere tijden? Zoals altijd eten de bezoekers voorafgaand aan de verhalen samen een bordje soep.

Dans50Up. Na het succes van de eerste editie is er nog een keer de kans om te swingen op muziek uit de jaren '70, '80 en '90. Voor iedereen van 50 jaar en ouder die van dansen en muziek houdt. Meld je snel aan!

Groen en Groen
Tuinlab Op een aantal zondagen in de schoolvakanties en op feestdagen kunnen gezinnen zelf onderzoek doen in het Tuinlab van de Botanische Tuinen en meer leren over planten en insecten, plantenevolutie, vlinders en zaden. Voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders.
Groene tuinbon Deze bon helpt mensen bij het vergroenen van hun buurt of wijk. Bewoners in de provincie Utrecht die meer planten en bloemen om zich heen willen, kunnen een Groene Buurtbon van €500 of €1000 aanvragen. In het bericht hieronder lees je meer over de voorwaarden.

Je leest hierover en meer in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Veel leesplezier!
Het Oost voor Elkaar team

Deel dit: