Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 13 maart 2024, 00:00 uur
Illustration

Heb je vanavond nog niets te doen? Buurtbewoner én gemeenteraadslid Gert Dijkstra, deelt graag ideeën en successen en wil graag weten wat bewoners belangrijk vinden voor Utrecht én Utrecht-Oost. Zo draag je bij aan burgerpolitiek: politiek voor de buurt en vooral met en dóór de buurt. In Podium Oost van 19:30 tot 21:30uur. Iedereen is van harte welkom.

De groate Sterrenwijk-kwis: Voor iedereen die veel weet over Sterrenwijk of op een speelse manier z'n kennis wil vergroten. Dan moet je denken aan vragen als: Wat is nu typisch Sterrenwijk?  Hoe is de wijk ontstaan en welke bekende sporters groeiden op in de wijk? Voor de winnaar is er naast eeuwige roem vast ook een mooie prijs. 

Het laatste Wilhelminakerkconcert vóór de zomer: Het Blaaskwintet 030 speelt aanstaande zondag. Ze omschrijven zichzelf als het leukste amateur-blaaskwintet van Utrecht en als je de foto's ziet, dan merk je dat ze met veel enthousiasme en plezier samen spelen. De opbrengst van het concert (entree is gratis, een bijdrage meer dan welkom) wordt gebruikt voor het onderhoud van de kerk.

Nieuw: Een historische wandeling door Utrecht Oost. De wandeling is vier kilometer lang en voert je langs monumenten, parken en historische uitkijkjes. Op 23 panden langs de route zijn panelen aangebracht waarop je kunt lezen over de geschiedenis van desbetreffende panden en hun omgeving. En wil je meer weten? scan dan de QR code en lees verder op de bijbehorende site.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis: iedere laatste vrijdag van de maand staat in het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost de geschiedenis (verre of iets dichterbij) van Oost centraal. Het volgende café is op 29 maart in De Wilg. Dan vertelt architectuurhistoricus Bettina van Santen meer over het ontstaan van het Lodewijk Napoleonplantsoen. Zet dit vast in je agenda: inloop vanaf 16:15. Start om 16:30uur, na afloop nog tijd om na te praten en/of iets te drinken.

Ook nieuw: Kunstveiling Buurt Rubenslaan. Omlijst door muziek en onder aanmoediging van veilingmeester Brigida en 'notaris'Wim Kok worden 25 kunstwerken geveild. Ze zijn allemaal gemaakt door kunstenaars/deelnemers van de Wijde Doelen van Reinaerde. Dit is een uitgelezen kans om een leuk kunstwerk te bemachtigen voor een vriendelijke prijs (tenzij je er uit wordt geboden door een andere veilingbezoeker natuurlijk). Toegang gratis.

Je leest hierover en nog veel meer in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Deel dit: