Bericht

Zin om dialogen te begeleiden?

Geplaatst op 29 februari 2024, 00:00 uur
Illustration

Oost voor Elkaar zet ook dit jaar weer een aantal dialogen op in Utrecht Oost. Dit doen we samen met Utrecht in Dialoog. Daarom zijn we op zoek naar dialoogbegeleiders die samen met onze dialoogbegeleider Joop de Bruin, de dialogen willen opzetten en begeleiden.

Ons aanbod: Een cursus dialoogbegeleider bij Utrecht in Dialoog.
Aan de opleiding zijn geen kosten verbonden, die worden gedragen door Oost voor Elkaar en Utrecht in Dialoog.

Wat verwachten we van jou:
Je woont in Utrecht Oost en vindt het leuk om samen met buurtbewoners in gesprek te gaan over thema’s die zij belangrijk vinden. Door deze gesprekken draag je bij aan meer verbinding tussen mensen en hun omgeving.

Op dit moment loopt een serie van 5 dialogen in de buurt rond de Wilhelminakerk. De dialogen gaan over onderwerpen die door de deelnemers zelf zijn ingebracht. In deze groep gaat het over:

  • Hoe kan ik de gemeenschapskracht in mijn directe omgeving versterken
  • Wat voor invloed hebben de media op mij
  • Vertrouwen / zelfvertrouwen
  • Omgaan met veranderingen
  • Zorg voor je zelf - afhankelijk van elkaar
  • Omgaan met meningsverschillen

In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel. Meer informatie over de dialogen en dialoogmethode vind je op utrecht in dialoog.

Dialoogbegeleider worden in Utrecht Oost of eerst meer weten? Neem contact op met Joop de Bruin via info@oostvoorelkaar.nl of tel 06 209 32 249

Deel dit: