Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 15 februari 2024, 00:00 uur
Illustration

Verhalen vertellen is een kunst. Het Simonshuis, een van de bijzondere plekken in de wijk (Maliesingel, naast de spoorwegovergang bij de Zonstraat) zet gastvrijheid centraal. Elkaar verhalen vertellen, samen eten in combinatie met zinvolle gesprekken, wandelen, meditatie. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op hun website en meld je aan voor 'Eten met zin' of voor bijvoorbeeld een van de activiteiten van het Verhalenhuis.

Ook tijdens het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost vertellen we elkaar verhalen. Over het ontstaan van de wijk, de gebouwen,  over de inwoners van Oost. Uit de verre geschiedenis of ontwikkelingen in de afgelopen eeuw. Deze keer staan de tweede wereldoorlog en de impact op de bewoners van Oost centraal. Buurtbewoners Raoul Hennekam en Gerard Kuys vertellen over het leven in Oost in de oorlogsperiode. Inloop vanaf 16:15 uur, start om 16:30uur. Na afloop is er de mogelijkheid in het café om nog even na te praten en in contact te komen met andere buurtbewoners.

Komende week is het voorjaarsvakantie in Midden-Nederland. Een paar tips:

Goudkoorts, een speurtocht in de wijk voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Er zijn mooie prijzen te winnen.
Leeshoek in de Moestuin: Sandra gaat voorlezen en dit keer een heel leuk (mindful mais) boek. Benieuwd? Woensdagochtend 21 februari wordt de hele kas van de Moestuin omgetoverd tot leeshoek. Aanmelden is niet nodig. Ouders en hun kinderen zijn welkom

Geinteresseerd in energie en de transitie naar gasvrij wonen? Grijp dan je kans om mee te denken. Samen met Energie U start een energieproject waarbij de regie voor de transitie naar duurzame energie bij bewoners ligt. Morgenavond, 15 februari komt een groep van geinteresseerden voor het eerst bij elkaar. Je kunt je nog aanmelden.

Voor wie wil leren hoe goedkoop en gezond te eten, organiseert U-Centraal een mini-cursus (twee bijeenkomsten) waarin je tips, trucs en een praktische aanpak krijgt. Meld je vooraf aan. 

Je leest hierover en meer in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd is en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Veel leesplezier!
Het Oost voor Elkaar team

Deel dit: