Bericht

Dialooghuis SPECIAL: Levende boeken

Geplaatst op 14 februari 2024, 00:00 uur
Illustration

Normaal gesproken ga je naar de bieb om een boek te lenen. Maar wat nou als je even een mens mag lenen om te luisteren naar een levensverhaal? Iemand die je normaal gesproken niet zo snel zou ontmoeten. Ontdek de verhalen die schuilgaan achter een gezicht, achter een naam. 

Woensdag 6 maart organiseren Utrecht in Dialoog en Verhalenhuis Utrecht een levende boeken-avond in het Dialooghuis bij de Grytte Maliebaan 45. Iedereen is welkom, meedoen is gratis. 

Utrecht in Dialoog en Verhalenhuis Utrecht
Utrecht in Dialoog en Verhalenhuis Utrecht hebben veel gemeen samen. Het gaat om ontmoetingen, het delen van ervaringen, verhalen die ons verbinden. Sinds 2023 trekken we gezamenlijk op om de samenleving te verbinden door de kracht van verhalen. 

Mensenboek lenen
Levende boeken zijn mensen die je normaal gesproken niet zo snel zou spreken. Elk mensenboek vertegenwoordigt een groep in onze samenleving die onderwerp kan zijn van vooroordelen, onbegrip of discriminatie. Denk aan een transgender persoon, een (voormalig) dakloze, een vluchteling, een non en iemand die blind geboren is. Eerst vertellen deze 'boeken' een fragment van hun levensverhaal. Daarna kun je in kleine groepjes met dit levende boek in gesprek gaan. Deze bijzondere ervaring verruimt jouw blik en opent nieuwe werelden. 


 

Deel dit: