Bericht

Leefstijlclub Utrecht Oost: Familie-opstellingen!

Geplaatst op 7 december 2023, 00:00 uur
Illustration

Op donderdag 14 december van 13.00 tot 14.30 uur gaat de Leefstijlclub Utrecht Oost aan de slag met het thema 'Familie-opstellingen'. Gast is Vanessa Bartlett, actief als systeemcoach in Utrecht Oost. Kom luisteren of doe mee! Let op, het is dit keer in de grote zaal van Podium Oost.

Familieopstellingen zijn een methode binnen het systemisch werk om snel inzicht te krijgen in de diepere oorzaken van een vraagstuk. De grondlegger van het systemisch werken was de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger (1925-2019), die familieopstellingen eind jaren tachtig ontwikkelde tot een volwaardige methode.

Wanneer je niet verder komt met steeds hetzelfde probleem of dezelfde vraag, is het belangrijk om te ontdekken waar dit probleem vandaan komt. Omdat we nu eenmaal onlosmakelijk lid zijn van ons familiesysteem, ligt de oorsprong van veel van onze vragen in het familiesysteem.

Een familieopstelling kan verbanden en patronen van vroeger en nu zichtbaar maken. Dat kan een eye-opener zijn bij vraagstukken over relaties, opvoeding, ziekte, onverklaarbare gevoelens of gedachten, verslaving, conflicten, depressie, aanhoudende onrust en werkgerelateerde problemen.

Deel dit: