Bericht

Zomeractiviteiten Botanische Tuinen

Geplaatst op 10 juli 2023, 00:00 uur
Illustration

Wist je dat kinderen t/m 12 jaar gratis de Botanische Tuinen mogen bezoeken? Wellicht deze zomer een bezoek waard. Specifiek voor kinderen zijn er allerlei doorlopende activiteiten.

Ontdektuin: Ga met de hele familie op zoek in de Ontdektuin naar de afbeeldingen op je Bingokaart. Spot jij ze allemaal? Wie het eerste zijn kaart vol heeft wint!

Vlinderfestival: Geniet van prachtige vlinders tijdens het vermaarde Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht van 1 april tot 1 december.

Rotstuin: Wie de tuin binnenloopt, ziet direct de Rotstuin. Het hoogste punt ligt circa 12 meter boven het niveau van de Fortgracht. Wat soortenrijkdom en oppervlakte betreft, is het één van de grootste rotstuinen van Europa. Het beklimmen waard.

Vogelhut: Hier kun je niet alleen vogels bespieden zonder dat ze jou zien, je kunt er ook van alles over vogels leren en het Vogelspel spelen waarbij je vogels en hun voedsel bij elkaar moet zoeken. Als je het goed hebt, krijg je het geluid van de betreffende vogel te horen.

Deel dit: