Bericht

Muurschildering op Diakonessenhuis; stem mee!

Geplaatst op 1 september 2022, 00:00 uur
Illustration

Utrecht is jarig. Daarom heeft het Diakonessenhuis een cadeau voor de stad en de wijk Oost in petto. Maar wat geef je een stad of wijk? Nou, dit! Een metershoge muurschildering op de muur van het ziekenhuis. Je kunt zelf kiezen welk schilderij op de muur komt. Iedereen kan stemmen. En iedereen kan ervan genieten. Moet er een klassiek of een modern schilderij op de muur komen? Kies je klassiek of modern? Stemmen kan hier.

Kies jouw kunst 
Samen met het Centraal Museum Utrecht is gekozen voor twee schilderijen van bekende Utrechtse schilders. Alle twee de schilderijen zijn publieksfavorieten uit de collectie van het Centraal Museum. Het klassieke schilderij ‘Herderin met duiven’ is van Gerard van Honthorst. En het moderne schilderij ‘Meisje met ranonkels’ is van Theo van Doesburg.

Van 3 tot en met 17 september kan iedereen stemmen op een van de twee schilderijen. Het schilderij met de meeste stemmen komt metershoog op de muur van het ziekenhuis! 

Onthulling 
De muurschildering wordt begin november onthuld door de burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma en is vanaf dat moment te bewonderen op onze buitenmuur aan de Bosboomstraat. De schildering wordt gemaakt door De Strakke Hand uit Utrecht. 

Wat kies jij: modern of klassiek? Kies jouw kunst en maak Utrecht en Oost nóg mooier. Kies jouw kunst hier

Deel dit: