Gratis aangeboden

Vraag een Groene Buurtbon voor jouw buurt aan!

Illustration
Beschrijving

Groen is gezellig, gezond en rustgevend. Daarom helpt de Groene Buurtbon mensen bij het vergroenen van hun buurt of wijk. Bewoners in de provincie Utrecht die meer planten en bloemen om zich heen willen, kunnen een Groene Buurtbon van €500 of €1000 aanvragen.

Dit geld kan ingezet worden voor een project dat de wijk groener maakt. Bijvoorbeeld het opfleuren van grijze parkeerplaatsen, parken of speeltuinen met bloemenweides. Of het aanleggen van geveltuintjes, buurttuinen of groene boomspiegels.

Groene wijken zijn goed voor mensen. Bomen zorgen voor schone lucht en houden de wijk lekker koel. Mensen die in een groene wijk wonen, zijn blijer en minder gestrest, blijkt uit onderzoek. En het is ook gezellig, want groene plekjes zijn vaak ontmoetingsplaatsen. De provincie Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN dragen hier graag aan bij met de Groene Buurtbon.

Aanvragen
Aanvragen kan vanaf vandaag via groenaandebuurt.nl/groene-buurtbon De organisaties beoordelen de aanvragen op basis van het moment dat de aanvraag gedaan is. Aanvragers krijgen binnen 2 weken bericht van het team over hun aanvraag. Na goedkeuring ontvangen ze het aangevraagde bedrag op hun rekening en kunnen ze aan de slag. Nog wat meer tijd nodig? Geen probleem, zolang het project maar voor 1 april 2025 gedaan is.

Deze actie wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN. Dit is de vierde keer dat mensen een Groene Buurtbon (voormalig: Voucherregeling) kunnen aanvragen, dus er zijn al genoeg inspirerende voorbeelden.

Geplaatst op 20 maart 2024, 00:00 uur
Deel dit: