Gratis aangeboden

Digitaal Meedoen Pakket

Illustration
Beschrijving

In Utrecht is het niet vanzelfsprekend dat iedereen meedoet in de digitale wereld. Zo is het  voor Utrechters met een kleine portemonnee niet altijd mogelijk om een apparaat en internet aan te schaffen om online toegang te krijgen.  Daarnaast hebben vooral ouderen en bewoners met weinig digitale vaardigheden ook veel moeite om in de digitale wereld volwaardig mee te blijven doen. Om deze groepen Utrechters toch in staat te stellen om digitaal mee te doen zijn verschillende Utrechtse organisaties gestart met het Digitaal Meedoen Pakket.

Het Digitaal Meedoen Pakket is een project dat is bedacht door de gemeente in samenwerking met KPN en VodafoneZiggo. Daarbij wordt een internetabonnement aangeboden voor een laag tarief van € 10,00 (Ziggo) of € 12,50 (KPN). Een proef, waaraan 100 mensen mee kunnen doen. Digiwijs3.0 doet de werving en selectie. Daarnaast biedt Digiwijs alle deelnemers een cursus aan om het internet beter te leren begrijpen en indien nodig een gratis computer. Ook zijn er speciale inlooppunten.

Geplaatst op 28 december 2023, 00:00 uur
Deel dit:
1 reactie

Wim. G. Kromwijk

di 9 januari 2024 20:59
Prima aanbod!
Mooie kans om ook (in plaats van gratis computers bijvoorbeeld 25 gratis) Senioren Tablets te introduceren? https://schermvan.nl/samenzorgtab. En wellicht een Digi-domoticateam in de wijk?