Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 28 juni 2024, 00:00 uur
Illustration

Het grootste evenement in deze nieuwsbrief is natuurlijk 'Gluren bij de Buren'. Inmiddels heeft dit festival voor muziekamateurs zich in de harten van velen genesteld en is het een beproefd recept voor een zondagmiddag met verrassende optredens.

Maar er is meer: De Wilg organiseert in dit 60-jarige jubileumjaar een festival voor iedereen. Er zijn verschillende spellen en activiteiten voor jong en oud: workshops trommelen, origami, creatieve activiteiten, ‍springen op het springkussen,of juist ontspannen bij Club geluk. En dan is er ook nog muziek door Lexos en Pimksi in het kader van Gluren bij de Buren.

In de ochtend van 30 juni is er, net buiten de poorten van De Wilg, weer een buitenconcert over de Liefde door Mary Lou en de Baliekluivers. Ze hopen op mooi weer en een goede opkomst. De muziek wordt geserveerd met thee en iets lekkers erbij. Houd je meer van koffie? Neem die dan zelf mee.

Ook morgen zijn er twee activiteiten die we graag nog even extra onder je aandacht brengen: Een introductiebijeenkomst Familieopstellingen door buurtbewoner (en systeemcoach) Vanessa Bartlett (meld je nog snel aan) en het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost dat morgen (start 16:30 uur in De Wilg) over de geschiedenis van park Bloeyendael gaat.  Als je het park nog niet kent dan is het verhaal van dit café misschien een mooie aanleiding om het te gaan ontdekken!

Vrijwilligers gezocht: Vind je het leuk om af en toe je handen uit de mouwen te steken en zie je graag dat alles er weer goed onderhouden uitziet? Dan kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Utrechtse Plandeldagen waar vrijwilligers vanaf morgenochtend kunnen meedoen aan een gigaopruimactie, of meld je aan als vrijwilliger om een aantal keer per jaar te helpen met het schoonhouden van het Wilhelminapark. En heb je wat groenere vingers dan is de groenvoorziening in Oost op zoek naar jou: ze zijn op zoek naar veel mensen (vele handen maken licht werk) die willen helpen met het wieden van onkruid. Door de hevige regenval in de afgelopen weken, heeft het onkruid een groeispurt gemaakt en is het struikelrisico (met name voor mensen die slechter ter been zijn) toegenomen. Meld je voor deze laatste oproep aan bij Oost voor Elkaar.

Het laatste Energiecafé vóór de zomervakantie gaat over subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van je woning én je kunt er ook altijd terecht met al je energievragen. Kom ook op dinsdag 2 juli! En wil je eerst de voetbalwedstrijd bekijken? Er staat een tv met groot scherm in Podium Oost en aanschuiven bij het Energiecafé na de wedstrijd kan ook. In september starten de energiecafés weer. Houd de aankondigingen over de datums en specifieke onderwerpen in de gaten op www.oostvoorelkaar.nl.

Je leest hierover en meer in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Veel leesplezier!
Het Oost voor Elkaar team

Deel dit: