Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 15 juni 2024, 00:00 uur
Illustration

Voor iedereen die niet zo van voetbal houdt én wil meedenken over hoe Oudwijk nog leuker kan worden is de Wijkdialoog Oudwijk aanstaande zondag een aanrader. Met sprekers die willen prikkelen en inspireren en buurtbewoners zet je samen je ideeën en plannen voor Oudwijk uit. Ook als je niet in Oudwijk woont ben je van harte welkom.

Heb je je altijd afgevraagd waarom je steeds weer in dezelfde valkuil stapt of waar bepaalde gevoelens vandaan komen, dan is de introductiemiddag over familieopstellingen misschien iets voor jou. Een familieopstelling kan verbanden en patronen van vroeger en nu zichtbaar maken. Dat kan een eye-opener zijn bij vraagstukken over relaties, opvoeding, ziekte, onverklaarbare gevoelens of gedachten, verslaving, conflicten, depressie, aanhoudende onrust en werkgerelateerde problemen. Buurtbewoner en systeemcoach Vanessa Bartlett laat je graag kennismaken met deze methode.

HetEnergiecafé van dinsdag 18 juni gaat over Zonnepanelen. Ze zijn tegenwoordig relatief goedkoop, maar hoeveel zonnepanelen is dan passend voor mijn gebruik? Wat is er nodig aan technische aanpassingen in huis? Hoe zit het dan met een salderingsregeling die wordt afgeschaft? Ik hoor over terugleververgoedingen en boetes. Is een thuisbatterij een oplossing? Bij het Energiecafé kun je terecht met al je vragen, maar ook met alle andere vragen over gasvrij wonen en verduurzamen van je huis.

Nieuw in Utrecht Oost: een fietsclubbie. Buurtbewoner Annemies houdt van fietsen en van actief zijn in de buitenlucht. De optelsom was snel gemaakt: Fietsclubbie. Fietsen in Utrecht Oost en omgeving. En deze eerste keer met een bijzondere tussenstop: De Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Aanmelden vooraf is niet nodig. Kom op 21 juni met je fiets naar Speeltuin De Bloesem en je kunt mee.

Je leest hierover en nog veel meer in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Veel leesplezier!
Het Oost voor Elkaar team

Deel dit: