Bericht

Nieuwe wijkdocenten Hogeschool Utrecht gestart in Oost

Geplaatst op 14 juni 2024, 00:00 uur
Illustration

De Hogeschool Utrecht is al enige tijd actief in de wijk met studenten. De studenten worden begeleid door wijkdocenten. Twee nieuwe wijkdocenten zijn recent in Oost gestart: Rixt Zuidema en Marco Carl van Straten. Na de zomer begeleiden zij een groep van 23 studenten die samen met bewoners en wijkpartners gaan optrekken.

Rixt Zuidema is ook betrokken bij de ontwikkeling van het Leefstijlloket Oost, want zij is naast haar rol als wijkdocent ook onderzoeker. Bij het Leefstijlloket kun je zonder verwijzing terecht voor een gratis leefstijladvies.

Marco Carl van Stralen is ook betrokken bij het Gezond & Wel Centrum op het Utrecht Science Park (USP) waar studenten en bewoners terecht kunnen met (zorg)vragen. Vanuit die rol heeft hij meer inspraak en zeggenschap op het USP door en voor (student)bewoners geagendeerd.

Ook de Universiteit Utrecht en ROC Midden Nederland zijn met studenten actief in de wijk. Er wordt afgestemd en samengewerkt tussen de onderwijsinstellingen en zij participeren in het Wijkpact 'Samen Oost'.

Deel dit: