Bericht

Oost voor Elkaar Medaille voor Buurtbuik

Geplaatst op 4 juni 2024, 00:00 uur
Illustration

Bewoners uit Oost kunnen mensen en initiatiefnemers nomineren voor een Oost voor Elkaar Medaille: een blijk van waardering voor de vrijwillige inzet van mantelzorgers, actieve bewoners of sociale initiatieven in de wijk. Vanavond heeft het prachtige initiatief Buurtbuik de medaille ontvangen.

De vrijwilligers van Buurtbuik koken elke maandagavond in het buurthuis Sterrenzicht. In de middag gaan ze met een bakfiets langs supermarkten om overtollige producten op te halen. Op basis van de oogst wordt een menu bedacht: voorgerecht, hoofdmaaltijd en toetje. Om 18.00 uur staat het eten op tafel.

Door de duurzame opzet genieten elke maandagavond zo'n 30 wijkgenoten van een gratis maaltijd. Zij zijn elke keer weer verrast over de enorme creativiteit van het kookteam van Buurtbuik. En dat elke week. Het samen eten is ook nog eens heel gezellig.

Een van de vaste gasten heeft Buurtbuik daarom genomineerd voor de Oost voor Elkaar Medaille. Naast de medaille werden gisteravond ook cadeaubonnen overhandigd. Diverse aanwezigen benadrukten dat de waardering geheel terecht is, omdat het initiatief "geweldig", "ontzettend duurzaam" en "steeds zo creatief" is.

Producten die Buurtbuik niet gebruikt voor de maaltijd kunnen gasten na afloop mee naar huis nemen. Alles wordt gedaan om verspilling te voorkomen.

 

 

 

Deel dit: