Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 30 mei 2024, 00:00 uur
Illustration

Het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost gaat aanstaande vrijdag over een -voor velen- onbekend monument op begraafplaats Sint Barbara.  Een monument voor de Utrechtse jongens die tussen 1945 en 1962 omkwamen in Nederlands-Indië en Nederlands-Nieuw-Guinea. Buurtbewoner Hans Versnel heeft een speciale relatie met het monument en vertelt er graag meer over. Inloop zoals altijd vanaf 16:15uur en start 16:30uur. 

Alle woningen van Utrecht (en in de rest van Nederland) moeten in de komende jaren gasvrij worden. Hoogste tijd om erover na te denken hoe je dat het beste kunt aanpakken met jouw woning (koop én huur). Daarom is Oost voor Elkaar met een Energieteam gestart dat bewoners wil ondersteunen bij hun keuzes en voorbereiding. Een van de eerste zichtbare activiteiten is een maandelijks Energiecafé waar je terecht kunt met je vragen en waar ook regelmatig thema's in de verduurzaming worden belicht. Het eerstvolgende café is op dinsdagavond 5 juni en staat in het teken van je huis koel houden. Kom ook en laat je inspireren!

Rietveld Schröderhuis, een eeuw oud (of forever young). Om dit te vieren zijn er allerlei festiviteiten georganiseerd. Bij en rondom het Rietveld Schröderhuis zelf en een thema-middag in Podium Oost op 2 juni. Dit is je kans om meer te weten over dit huis en de bewoners. Bekijk de programma's en neem deel aan een of meerdere activiteiten.

Kleurrijk, bijzonder, hoog,past dat wel in deze buurt? Zomaar een paar opmerkingen over de gebouwen van de Kwekerij. Ben je er wel eens gaan kijken? Nu heb je een aanleiding: Buurtbruis.  Een markt met lekker hapjes, drankjes, muziek en kunst om jong en oud samen te brengen, dat is het idee achter ‘Buurt Bruis’. Op vrijdag 7 juni zullen de zonnige terrassen tussen de kleurrijke woontorens van de Kwekerij (achter het DIAK) vol activiteiten zijn.
Ook bij de Kwekerij: voor buurtbewoners met jonge kinderen is er in juni elke woensdagochtend de Kwekerij Kids Club van 10.00 tot 12.30 uur. Dan staan de speelgoedjes, kleurboeken en knuffelbeesten klaar in de Groene Ruimte en voor de ouders is er koffie (latte) met een croissant.

Je leest hierover en meer in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Veel leesplezier!
Het Oost voor Elkaar team

Deel dit: