Bericht

Nieuwsbrief Oost voor Elkaar

Geplaatst op 11 mei 2024, 00:00 uur
Illustration

Meer bewegen. Niet omdat het moet, maar omdat het prettig is om in vorm en actief te blijven. Tijdens de Lekker Fit Week, georganiseerd door Oost voor Elkaar van 21 tot en met 26 mei, kun je weer kennismaken met verschillende manieren om te bewegen. Dé kans om kennis te maken met iets nieuws. Laat je bijvoorbeeld inspireren tijdens de kick-off door leefstijlcoach Vanessa Bartlett die je laat ervaren en vertelt wat nodig is voor een gezonde leefstijl. Speciaal voor kinderen is er op zaterdag een mogelijkheid om hun sporttalent te ontdekken. Met een ninjaparcours, trampolinespringen en nog veel meer kunnen ze van alles uitproberen. 

Tijdens lunchtijd op vrijdag, is er een korte workout, gevolgd door een gesprek, waar seniorenbewegingscoach Helma Goedings je laat ervaren wat jouw positieve gezondheid bevordert. En  op de afsluitende zondag kun je lekker wandelen langs een aantal nieuw geplaatste Rookvrije Generatie tegels en word je weer helemaal 'zen' in de T'ai Chi workshop voor studenten op het IBB terrein.

De nieuwsbrief zit deze week weer bomvol met interessante activiteiten. We lichten er graag nog een paar extra voor je uit:

Vanaf 23 mei starten we met Energiecafés voor Utrecht Oost. Hoe kunnen bewoners zelf hun eigen woning (koop én huur) verduurzamen en isoleren? Ook vóór 2034! (het jaar waarin woningen in de Wilhelminaparkbuurt en delen van Oudwijk gasvrij moeten zijn).  Het Energieteam van Oost voor Elkaar wil zoveel mogelijk bewoners van Utrecht Oost mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan het aardgasvrij maken van hun eigen buurt. Vrijwel elke maand is er een café waarin steeds een ander aspect van verduurzaming en voorbereiding op een gasvrije toekomst centraal staat. Naast informatie krijgen, is er ook veel gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen. Heb je een onderwerp dat je speciale belangstelling heeft? Laat het ons weten, dan kunnen we daar op inspelen.

Zaterdag 11 mei kun je al je energie kwijt bij het Tegelwippen in Oudwijk. Vervang tegels vóór je huis voor een geveltuintje met beplanting en maak zo onze wijk groener. 

Organisaties in Amelisweerd en Rhijnauwen organiseren natuuractiviteiten in de komende weekenden. Een losse manier om kennis te maken met de natuur en de cultuurhistorie op de landgoederen. Denk daarbij onder andere aan vleermuis- vogel-, insecten en paddenstoelexcursies, een cursus stinzenplantenflora, wandelingen met de bosbaas en lezingen over de rijke cultuurhistorie van de landgoederen.

Ook dit jaar viert een aantal honderjarigen in de wijk hun verjaardag: Kijk op de programma's van het Rietveld Schröderhuis en dat van de Aloysiuskerk voor de speciale verjaardagsactiviteiten.

Cursus minder piekeren: Piekeren doen we allemaal weleens, maar wat als de gedachten maar blijven komen? Dat kan heel vermoeiend zijn. Wil jij meer in controle zijn over je gedachten? Meld je dan aan voor de cursus Minder Piekeren van U-Centraal.

Zet 'm alvast in je agenda: het volgende cultuurhistorisch café Utrecht Oost op vrijdag 31 mei. Buurtbewoner Hans Versnel neemt je dan mee naar een - voor velen- onbekend monument op Sint Barbara.

Je leest hierover (en meer) in deze nieuwsbrief van Oost voor Elkaar. De nieuwsbrief wordt iedere twee weken verstuurd en is automatisch samengesteld met informatie van buurtgenoten.

Veel leesplezier!

Deel dit: