Activiteit

Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost - Van Biesbos tot Bloeyendael

Maandelijks: Op laatste vrijdag , 16:30 - 18:00 uur
Illustration

<span class="oypena"><span style="font-family: 'Arial',sans-serif; color: black; letter-spacing: 2.4pt;">De ontstaansgeschiedenis van park Bloeyendael begint met herberg den Biesbos aan de splitsing van de weg naar Oostbroek. In de eerste helft van de 17de eeuw wordt deze ‘tapperij’ een buitenplaats, gelegen aan de Steenstraat naar De Bilt. Hoe hebben deze Landen onder De Bilt zich ontwikkeld? </span></span><span style="font-family: 'Arial',sans-serif; color: black; letter-spacing: 2.4pt;"></span>

<span class="oypena"><span style="font-family: 'Arial',sans-serif; color: black; letter-spacing: 2.4pt;">Paul Brassé vertelt hoe de tram naar De Bilt uiteindelijk dwars door het fort gaat rijden. Hoe de gemeente Utrecht eind jaren ‘70 in de Johannapolder het park aanlegt, tegelijk met het volkstuinencomplex. Hij verduidelijkt waarom de Oostbroekselaan sinds die jaren niet meer naar Oostbroek loopt en tot slot: wat was de aanleiding om in 1990 de stichting Bloeyendael op te richten, die sindsdien met vrijwilligers het beheer van het natuurpark op zich neemt?</span></span><span style="font-family: 'Arial',sans-serif; color: black; letter-spacing: 2.4pt;"></span>

 

De Wilg: Vrijdag 28 juni - inloop vanaf 16:15 uur, start 16:30uur

Het volgende Cultuurhistorische café is gepland op:   vrijdag 30 september

Over het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost: 
Het Cultuurhistorisch Café is een initiatief van een aantal buurtbewoners. Theo Visser is een van hen. Hij wilde zijn liefde voor geschiedenis, en met name de geschiedenis van zijn eigen wijk Utrecht Oost delen met andere buurtbewoners en geschiedenisliefhebbers. Achter elke straathoek zit, bij wijze van spreken, wel een mooi verhaal zegt hij.  Verhalen die extra betekenis krijgen als je ze plaatst in een groter historisch verband.

Het Café is vooral ook bedoeld om met elkaar herinneringen en kennis uit te wisselen. Denk aan hoe de Indianen dat deden met hun pow-wow's waarin ze in een kring verhalen doorgaven over wat ze zelf hadden meegemaakt, of hadden gehoord van anderen.

Elke laatste vrijdag van de maand (8 of 9 keer per jaar)
Inloop vanaf 16:15uur - start 16:30uur 

Het Café wordt (mede) mogelijk gemaakt door De Wilg en Oost voor Elkaar en door alle buurtgenoten die graag hun verhalen delen.

Locatie
De Wilg
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Word lid van Oost voor Elkaar (het kost je niets) en ondersteun zo de activiteiten van de Wijkcoöperatie
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 31 mei 2024. Beëindigd vr 28 juni 2024
Deel dit: