Activiteit

Geannuleerd vanwege het EK Voetbal - Energiecafé Utrecht Oost

dinsdag 2 juli 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Het café van dinsdag 2 juli gaat helaas niet door. Na de zomer organiseren we weer een aantal nieuwe cafés. Heb je tussentijds vragen: laat ze horen, persoonlijk, via mail of telefoon en we zetten je op het goede spoor.

Uiterlijk in 2034 moeten de woningen in de Wilhelminaparkbuurt en een deel van Oudwijk van het gas af zijn. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Waar moet je als bewoner van een koop (of huur) woning aan denken en waar kun je terecht met je vragen?
Bij het energieteam van Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar dat in samenwerking met Energie-U het Energiecafé organiseert waar je zowel informatie krijgt (ieder café heeft een thema) en waar je vragen kunt stellen. Een laagdrempelige manier om informatie te verzamelen en je plan te maken (voor jou alleen, of samen met buurtgenoten).

gemeente Utrecht geeft subsidie

WOZ waarde lager dan € 488.000 (01-01-2022) en energielabel D t/m G of waarbij nog minimaal 2 bestaande bouwdelen niet of slecht geïsoleerd zijn. Dat laatste wil zeggen muur en dak zijn nog niet of slecht geïsoleerd, of vloer en muur zijn slecht geïsoleerd. Je hoeft dan geen energielabel te hebben. De eigenaren van een woning binnen een VVE kunnen ook voor deze subsidie in aanmerking komen.
Thema van dit energiecafé is subsidies die beschikbaar zijn!!!

We vertellen jullie hier graag meer over.

Het Energieteam van Oost voor Elkaar wil zoveel mogelijk bewoners van Utrecht Oost mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan het aardgasvrij maken van hun eigen buurt. Hoe kunnen bewoners zelf hun eigen woning (koop én huur) verduurzamen en isoleren? Ook vóór 2034! Welke alternatieve gasvrije bronnen zijn beschikbaar? Zijn er mogelijkheden voor collectieve oplossingen, zoals aquathermie of warmte-koude-opslag (WKO)?

 

Locatie
Podium Oost
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Henk Hendriks

Meld je aan
Deel dit: