Activiteit

Energiecafé Utrecht Oost - Pak aan die zonnestroom!

dinsdag 18 juni 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Ja, zonnepanelen zijn goedkoop, lage investering betekent minder risico. Maar wat kost het dan? Wel handig om een deel van de stroom zelf te gebruiken. Maar hoeveel zonnepanelen is dan passend voor mijn gebruik? Wat is er nodig aan technische aanpassingen in huis? Hoe zit het dan met een salderingsregeling die wordt afgeschaft? Ik hoor over terugleververgoedingen en boetes. Is een thuisbatterij een oplossing?

Ook kwam er een vraag binnen over collectieve aanpak opwekken van energie. Bij meer belangstelling organiseren we hier een deelsessie voor.

Het Energieteam van Oost voor Elkaar wil zoveel mogelijk bewoners van Utrecht-Oost mobiliseren om een actieve bijdrage te leveren aan het aardgasvrij maken van hun eigen buurt. Hoe kunnen bewoners zelf hun eigen woning (koop én huur) verduurzamen en isoleren? Ook vóór 2034!Welke alternatieve gasvrije bronnen zijn beschikbaar? Zijn er mogelijkheden voor collectieve oplossingen, zoals aquathermie of warmte-koude-opslag (WKO)?

De komende cafés zijn gepland op:

Dinsdag 2 juli (thema: Energiesubsidie?)

Achtergrond:

Uiterlijk in 2034 moeten de woningen in de Wilhelminaparkbuurt en een deel van Oudwijk van het gas af zijn. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Waar moet je als bewoner van een koop (of huur) woning aan denken en waar kun je terecht met je vragen? Daarom is Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar in samenwerking met Energie-U gestart met Energiecafés waar je zowel informatie krijgt (ieder café heeft een thema) als je vragen kunt stellen. Een laagdrempelige manier om informatie te verzamelen en je plan te maken (voor jou alleen, of samen met buurtgenoten).

 

Locatie
Podium Oost
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: