Activiteit

Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost - Een onbekend monument op St Barbara?

Maandelijks: Op laatste vrijdag , 16:30 - 18:00 uur
Illustration

Zelfs trouwe bezoekers van begraafplaats Sint Barbara weten vaak niet dat sinds 1999 op de begraafplaats ook een Indië-monument is. Jaarlijks, op de derde zaterdag in december, worden daar de Utrechtse jongens herdacht die in Nederlands-Indië en Nederlands-Nieuw-Guinea zijn omgekomen in de periode tussen 1945 en 1962. Dat was en is een gevoelige zaak. Buurtbewoner Hans Versnel vertelt meer over de totstandkoming van dit monument en over de periode erna.

De Wilg: Vrijdag 31 mei - inloop vanaf 16:15 uur, start 16:30uur

Het volgende Cultuurhistorische café is gepland op:    28 juni

Over het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost: 
Het Cultuurhistorisch Café is een initiatief van een aantal buurtbewoners. Theo Visser is een van hen. Hij wilde zijn liefde voor geschiedenis, en met name de geschiedenis van zijn eigen wijk Utrecht Oost delen met andere buurtbewoners en geschiedenisliefhebbers. Achter elke straathoek zit, bij wijze van spreken, wel een mooi verhaal zegt hij.  Verhalen die extra betekenis krijgen als je ze plaatst in een groter historisch verband.

Het Café is vooral ook bedoeld om met elkaar herinneringen en kennis uit te wisselen. Denk aan hoe de Indianen dat deden met hun pow-wow's waarin ze in een kring verhalen doorgaven over wat ze zelf hadden meegemaakt, of hadden gehoord van anderen.

Elke laatste vrijdag van de maand (8 of 9 keer per jaar)
Inloop vanaf 16:15uur - start 16:30uur 

Het Café wordt (mede) mogelijk gemaakt door De Wilg en Oost voor Elkaar en door alle buurtgenoten die graag hun verhalen delen.

Locatie
De Wilg
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Word lid van Oost voor Elkaar (het kost je niets) en ondersteun zo de activiteiten van de Wijkcoöperatie
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 31 mei 2024. Eindigt vr 28 juni 2024
Illustration
Hans Versnel (links op de foto) en Ab (Nieuw Guinea veteraan).
Deel dit: