Activiteit

Wijkdialoog 'Hoe houden we samen de wijk leuk?'

zondag 5 november 2023 , 15:00 - 18:00 uur
Illustration

Op zondag 5 november vindt er weer een wijkdialoog plaats. Thema: Oost groeit! Hoe houden we samen de wijk leuk? De dialoog vindt plaats in Podium Oost en duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens de inloop is er koffie of thee, na afloop is er een gezellige netwerkborrel en een rondleiding door het verbouwde Podium Oost, de thuisbasis van de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de groei van het aantal bewoners in Oost. Nu telt de wijk 32.000 bewoners, in 2040 naar verwachting ruim 46.000. Dus wordt er volop ge- en verbouwd in Oost: Archimedeslaan, het voormalige Pieter Baan centrum, bij stadion Galgenwaard en straks ook op het terrein van University College Utrecht. Ook de vervoersstromen door Oost gaan wijzigen: de Maliebaan wordt afgesloten en er zijn plannen voor een station bij de Koningsweg.

Om de wijk te verfraaien wordt er al geïnvesteerd in projecten als muurschilderingen, groen in de buurt, het Lunettenpark en kunst op de Maliebaan.

Deze 'verdichting' en 'verfraaiing' brengen nieuwe uitdagingen met zich mee: Hoe kom je tot een buiten- en buurtcultuur met, door en voor alle bewoners? Wat is er nodig voor meer verbinding in de buurt? En hoe worden of blijven initiatieven duurzaam, via een wijkbudget?

Daarom is de centrale vraag tijdens de wijkdialoog: Hoe houden we samen de wijk leuk?

Het programma op zondag 5 november ziet er als volgt uit:

Welkom!
Door Anja van der Aa van de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar en dialoogbegeleiders Jurriaan Cals en Irma Verhoeven

Gastsprekers (allen bewoners van Utrecht) ter inspiratie:
Wouter Jansen, stadsambassadeur bij Thirty030
Maartje Vermeulen
, raadslid GroenLinks
Wilma de Buck
, initiatiefneemster van de Buurtbel
Jeanneke den Boer, directeur-bestuurder van Stichting Culture Connection

In gesprek met Tessa Hultink met daarna een dialoog met elkaar (medebewoners) in diverse kleine dialooggroepen.

Wijkwethouder & wethouder Cultuur Eva Oosters is aanwezig en zal reflecteren op de uitkomsten uit de diverse groepen.

Van 17.00 tot 18.00 uur is er een gezellige netwerkborrel en kun je deelnemen aan een rondleiding door het verbouwde Podium Oost onder leiding van Hans Elsendoorn, voorzitter van Podium Oost.

De wijkdialoog wordt georganiseerd door de Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar. Heb je vragen of tips? Mail svp naar info@oostvoorelkaar.nl.

Locatie
Podium Oost
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: